Sătul de borfaşi şi criminali, Gigi Neţoiu vrea alt "program" în puşcărie
Publicat pe 24.04.2014 la 23:59 Actualizat pe 25.04.2014 la 00:01
În două dosare separate, aflate pe masa judecătorilor din Craiova, omul de afaceri cere schimbarea regimului de detenţie.
În două dosare separate, aflate pe masa judecătorilor din Craiova, omul de afaceri cere schimbarea regimului de detenţie.
Gigi Neţoiu solicită schimbarea regimului de detenţie din regim închis în regim semideschis sau deschis. El a făcut o cerere către judecătorul penitenciarului din Craiova, însă solicitarea a fost respinsă. Avocaţii lui Gigi Neţoiu contestat această decizie şi speră ca magistraţii Judecătoriei Craiova să dea o soluţie favorabilă. Neţoiu pare, potrivit unor surse apropiate acestuia, afectat de condiţiile din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Omul de afaceri împarte celula cu alţi 20 de infractori închişi pentru infracţiuni cu violenţă. Dacă cererea lui va fi acceptată, Neţoiu ar putea fi mutat într-o altă secţie din Penitenciarul Craiova sau chiar în alt penitenciar. În plus, ar putea beneficia de mult mai multă liberatate în cadrul închisorii.
A cerut desfiinţarea hotărârii de condamnare
În paralel, Neţoiu a depus şi o contestaţie în anulare prin care le cere judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să desfiinţeze hotărârea prin care a fost trimis în puşcărie pentru trei ani şi patru luni, în "Dosarul Transferurilor". Neţoiu pare motivat de faptul că iniţial primise o pedepsă cu suspendare. În prezent, fostul deputat de Dolj este încarcerat în Penitenciarul Craiova, după ce a fost condamnat în "Dosarul Transferurilor" pe 4 martie 2014 la trei ani şi patru luni de închisoare.
Prejudiciu de 1.5 milioane de euro
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis in judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gigi Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Procurorii au susţinut că s-a creat astfel un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.