S-au certat ani de zile, iar azi s-a decis! Loredana vs. Gabi Luncă - sfârşitul războiului! Cine a câştigat?

Elena Onoriu, alias Gabi Luncă, i-a cerut Loredanei, în instanţă, să plătească pentru  melodiile pe care le-ar fi înterpretat fără acordul ei.
Celebra interpretă de muzică lăutărească a pierdut însă procesul deschis pe numele Loredanei. Potrivit judecătorilor din Ilfov, Luncă nu mai poate cere despăgubiri, acest drept fiind prescris - cântăreaţa a introdus mult prea târziu cererea. În schimb, Onoriu trebuie să-i plătească Loredanei 56 de mii de lei cheltuieli de judecată, după aproape trei ani de procese. Decizia nu este definitivă. 
În acest moment este clar că, deşi exista această posibilitate, cele două nu au ajuns la o înţelegere în afara sălii de judecată. Surprizător, la ultimul termen al procesului în care Elena Onoriu îi cere drepturi de autor Loredanei, instanţa le-a acordat avocaţilor un termen de aproape două luni pentru a pune capăt litigiului pe cale amiabilă. 
Scandalul a început în urmă cu trei ani, când Gabi Luncă, 76 de ani, a decis să-i dea în judecată pe toţi cei care, de-a lungul ultimilor 20 de ani - perioadă în care ea nu a mai cântat - i-au preluat mai multe piese din repertoriu, fără să-i ceară acordul. Prima pe lista interpretei a fost Loredana, care i-ar fi folosit piesele pe albumul "Agurida", din 1994. Luncă îi cere Loredanei drepturi de autor pentru piesele "Într-o zi la poarta mea", "Aseară la poarta mea" şi "Cip-Cirip".  "Mama nu vrea sume mari de bani. Nu o intersează acest aspect. Ea nu vrea să le ia pâinea de la gură, nici Loredanei, nici altora. Era fumos din partea acestor solişti să-i dea doar un telefon ca să o roage să-i lase să-i cânte piesele şi totul se rezolva. Zilnic, mama primeşte telefoane de la diverşi cântăreţi din toată ţara, care-i cer acest lucru. Unii însă au uitat să o facă!", declara Rebeca Onoriu, fiica celebrei soliste, în urmă cu doi ani.
Citeşte şi

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro