Scandal la BAC 2013! Profesor: "Subiectele la română de la profilul real, mai grele decât cele de la uman"

Nici nu a început bine Bac-ul şi au apărut nemulţumirile! Astăzi, absolvenţii de clasa a XII-a din liceele din toată ţara au susţinut proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat şi, în timp ce mulţi elevi spun că subiectele au fost uşoare, unii profesori susţin că temele au fost mai grele la profilul real decât la cel uman.

"Este o noutate că la ambele profile le-a picat poezia. Este de salutat această idee pentru că literatura română are şi poezie, nu numai proză. Elevii se axau pe basm, nuvelă şi roman şi acum cred că au avut probleme. Cred că vor fi destui picaţi la profilul real. La uman le-a dat mai uşor. Copiilor le este mai accesibil Bacovia decât Barbu, Blaga şi Arghezi. Le-a dat mai greu la real decât la uman. Elevii de la real vor avea probleme cu siguranţă la subiectul III. Elevii de la real au mers pe ideea că lor nu le dă poezie. Sunt sigură că mulţi elevi de clasa a XII-a nici măcar nu au deschis poezia, nu au repetat poezia. Subiectul III de la real era mult mai potrivit pentru uman, iar George Bacovia dacă era tratat de realişti s-ar fi descurcat mai bine", a declarat Alina Cocu, profesor de limba română la Liceul "Dante Alighieri" din Bucureşti, pentru RTV.net.

Citeşte şi: Bacalaureat 2013 / Vezi aici subiectele picate la Limba şi Literatura Română şi cum trebuia să le rezolvi!facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro