SCANDALOS / Ce a găsit în carnea tocată cumpărată de la hipermarket! A avut parte de un şoc
Publicat pe 18.09.2016 la 23:59 Actualizat pe 18.09.2016 la 23:07
O tânără din Capitală a avut parte de un şoc în momentul a deschis o caserolă de carne tocată.
O tânără din Capitală a avut parte de un şoc în momentul a deschis o caserolă de carne tocată.
Claudia I. a mărturisit că a cumpărat carnea tocată de la un hipermarket din Bucureşti şi că produsul arăta impecabil, aflându-se în ziua achiziţionării în termenul de garanţie. Numai că, în momentul în care a ajuns acasă şi a deschis caserola, bucătăria s-a umplut de miros de hoit. Deşi stratul superior arăta impecabil, dedesubt carnea intrase în putrefacţie, aceasta reprezentând un adevărat pericol pentru cel care ar fi consumat-o.
Conform specialiştilor, orice tip de carne alterată este o adevărată bombă cu ceas pentru sănătatea noastră. Cea mai gravă afecţiune pe care o poate determina consumul de carne stricată este şocul anafilactic. Cu alte cuvinte, o moarte rapidă. Asta pentru că în timp ce carnea se strică, în compoziţia ei apare o substanţă foarte alergenă şi anume histamina. În cele mai fericite cazuri, putem scăpa doar cu alergii uşoare. Tot carnea stricată ne mai poate duce la toxinfecţii alimentare, despre care specialiştii spun că sunt foarte greu de tratat, din cauza germenilor din carne, rezistenţi la antibiotice. Bacteriile care fac produsele din carne necomestibile pot afecta tensiunea arterială. Pentru cardiaci consumul de carne stricată poate fi în multe cazuri fatal. Iar dacă nu ne omoară pe loc, un produs din carne alterat ne poate lăsă urme grave odată cu trecerea timpului. Mai exact carnea stricată conţine o serie de compuşi cancerigeni. În funcţie de mediul şi locul în care este păstrată, carnea poate fi infestată chiar cu salmonela. Specialiştii în alimentaţie ne recomandă ca atunci când cumpărăm carne să fim foarte atenţi, în primul rând la miros, aspect şi culoare şi apoi la termenul de valabilitate înscris pe ambalaj.