SCANDALOS! "Ne e teamă că tatăl fetei îl va ucide!" Motivul halucinant pentru care procurorii au cerut eliberarea criminalului care şi-a strangulat iubita cu un colier!

Lovitură de teatru în dosarul uneia dintre cele mai odioase crime din ultimii ani: Eduard Perju, tânărul care şi-a ucis iubita, cu sânge rece, în Parcul Copou, ar putea fi eliberat din arest, dintr-un motiv incredibil, iar procurorii se tem că tatăl victimei îşi va face singur dreptate!
O ţară întreagă a luat foc atunci când violatorii din Vaslui au fost eliberaţi: s-au organizat mitinguri şi s-au realizat petiţii online, prin care societatea cerea încarcerarea bestiilor. SPYNEWS prezintă, însă, un caz şi mai revolător, care ar putea lua o amploare incredibilă: cel al criminalului din Parcul Copou, Eduard Perju, care ar putea fi scos din spatele gratiilor, pentru a fi plasat în arest la domiciliu. La termenul care a avut loc marţi, la Tribunalul Iaşi, procurorii au făcut o "cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu". De-a dreptul halucinant, dacă ţinem cont de faptul că procurorii sunt cei cei care ar trebui să se zbată să îi ţină pe infractori după gratii! Ieri, judecătorii au amânat pronunţarea până săptămâna viitoare, însă, cel mai probabil, vor accepta propunerea procurorilor, întrucât... asta e legea! 
Obligaţi să lase criminalii în libertate
Surse apropiate anchetei au explicat, pentru SPYNEWS, că minorul acuzat de omor calificat ar trebui să fie eliberat, deoarece acestea sunt reglementările impuse de Uniunea Europeană, iar cum România este membră UE, magistraţii vor trebui să respecte drepturile infractorilor minori. Iar conform reglementărilor UE, adoptate printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, infractorii minori trebuie să rămână în libertate, sub control judiciar, sau în arest la domiciliu, până la sentinţa instanţei de fond. Potrivit legii, după condamnare, minorii sunt internaţi într-un centru de reeducare până la împlinirea vârstei majoratului, după care sunt transferaţi în penitenciar, pentru executarea restului din pedeapsă. Aşa că, în acest caz, procurorii şi judecătorii sunt, se pare, depăşiţi de situaţie. "Trebuie să respectăm legea, însă trebuie să fim şi conştienţi de faptul că s-ar putea să avem două probleme, una mai gravă ca cealaltă: în primul rând, inculpatul ar putea să fugă din ţară, iar în al doilea rând, dacă acesta va fi eliberat, s-ar putea să devină ţinta familiei victimei. Acum, dacă va fi eliberat, ne e teamă că tatăl fetei (foto sus) îl va ucide!", au declarat surse judiciare pentru SPYNEWS.
Pe 28 februarie a.c., Eduard Perju i-a dat întâlnire Dianei Gugulică (foto sus) în cunoscutul Parc Copou din Iaşi, la ora 15.00, invocând faptul că vrea să îi ofere un mărţişor. În buzunar avea, însă, un colier pe care îl pregătise pentru a o strangula pe fată... Se pare că cei doi tineri se aflau într-o relaţie dificilă. Eduard ţinea foarte mult să rămână împreună, în timp ce Diana îşi dorea să rupă relaţia. Diana s-a lăsat aşteptată vreme de aproape 30 de minute, iar asta a întărit starea de nervozitate şi gelozie a prietenului ei. Când cei doi s-au întâlnit într-un final, amândoi au izbucnit cu reproşuri, ceea ce a dus la o ceartă destul de puternică. Eduard Perju le-a povestit anchetatorilor că Diana dorea să plece, spunând că are treabă în altă parte, însă adolescentul i-ar fi spus: "Dacă eu am putut să te aştept o jumătate de oră aici, poţi şi tu să mai stai cu mine măcar 30 de minute". Acesta a fost chiar momentul dinaintea faptei oribile. Atunci, Eduard i-a spus Dianei că are să îi ofere un dar (un colier), iar fata s-a întors cu spatele, fiind strangulată chiar cu respectivul cadou. Apoi, Perju a luat telefonul din mâna Dianei şi, în timp ce aceasta se zbătea, în agonie, el a început să scotocească prin SMS-uri şi prin arhiva mesajelor de pe Facebook, încercând să descopere dacă fata discuta cu vreun alt băiat.
Citeste si:

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro