SCANDALOS / Pacienţii în stare gravă, umiliţi în ultimul hal! Salvatorii de la Ambulanţă sunt puşi într-o situaţie incredibilă
Publicat pe 06.09.2016 la 23:59 Actualizat pe 06.09.2016 la 23:29
Victimele accidentelor grave par condamnate la moarte, "graţie" unei dispoziţii recente, ce pune birocraţia pe primul loc, în detrimentul pacienţilor.
Victimele accidentelor grave par condamnate la moarte, "graţie" unei dispoziţii recente, ce pune birocraţia pe primul loc, în detrimentul pacienţilor.
Medicii şi asistenţii de la serviciile de ambulanţă din întreaga ţară sunt la un pas să iasă în stradă, după ce au primit ordin halucinant. Dotaţi, recent, cu tablete şi un soft special, menit să transmită în timp real datele din teren către Dispeceratul Integrat. "Mai nou, transmisia de date dintre Dispeceratul Integrat și echipaje se face în format electronic. Până acum, în afară de dezamăgiri, frustrări, înjurături, acest demers nu a demonstrat nimic! Care îi este utilitatea? Cum ajută pacientul? Cum ajută echipajul de pe ambulanță? Având în vedere că majoritatea echipajelor sunt formate doar din doi membri, pentru a completa datele despre misiune în timp util, așa cum impune programul instalat pe tabletă, ar trebui să lași deoparte pacientul și suferința lui și să te ocupi de această găselniță a nu știu cui. Sunt băgate în memorie sute de medicamente cu care noi nu lucrăm, ne cere dozaj pe care nu putem să-l înscriem, materialele sanitare nu pot fi introduse etc. După mintea celor care au conceput programul (softul), de exemplu, pacientul cu urgență majoră trebuie să aștepte până introduci datele pe tabletă, pentru că altfel, dacă sunt introduse ulterior, timpii fiind înregistrați automat, o să apară că măsurarea funcțiilor vitale și administrarea de medicamente s-a făcut după predarea pacientului la UPU/CPU", şi-a expimat nemulţumirea un medic.
Cadrele medicale se declară revoltate, pentru că vor fi puse să aleagă între pacientul care se zbate între viaţă şi moarte şi tableta "băgată pe gât" de şefi. "Cei ce au venit cu această idee ori nu au călcat în UPU (Unitate de Primire a Urgenţelor - n.r.) sau ambulanţă în viața lor, ori nu judecă rațional. E imposibil să folosești tableta la caz, să o completezi în timp real și să consulți și bolnavul. Se ajunge la situația în care tehnologia va fi de o mai mare importanţă decât semiologia pacientului. Cei ce au investit în așa ceva nu știu că 80% din echipajele din prespital sunt formate din doi membri? Cine completează și cine vede de pacient în același timp?", este de părere un alt specialist care a salvat sute de vieţi.
Foto: facebook.com