Scapă de toxine și de kilogramele în plus cu o dietă în 12 pași. Cea de-a 11-a regulă este cea mai importantă
Publicat pe 29.06.2016 la 20:35 Actualizat pe 29.06.2016 la 21:03
Unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, doctorul Pavel Chirilă, a dezvăluit într-o carte cele 12 reguli de aur pentru a slăbi ușor și sănătos.
Unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, doctorul Pavel Chirilă, a dezvăluit într-o carte cele 12 reguli de aur pentru a slăbi ușor și sănătos.
Dieta propusă de prof. dr. Chirilă este una echilibrată din punct de vedere nutriţional, include alimente bio sau tradiţionale şi, pe lângă eliminarea treptată a kilogramelor suplimentare, contribuie şi la eliminarea toxinelor.
Regula 1: Exclude complet alimentele rafinate: zahărul, făina albă, sarea extrafină, margarina, uleiul rafinat şi toate alimentele care le conţin.
Regula 2: Exclude alimentele cu aditivi (E-uri).
Regula 3: Consumă următoarele alimente permise:
- cereale integrale,
- fructe,
- legume,
- zarzavaturi,
- lactate,
- preferabil cele fermentate (iaurt, chefir, sana, lapte bătut, brânză de vaci),
- ouă (3 pe săptămână),
- ciuperci,
- miere,
- peşte (2-3 mese pe săptămână),
- carne (1-2 mese pe săptămână).
Regula 4: Alimentele pe care le consumi trebuie să fie de cea mai bună calitate: bio sau tradiţionale.
Regula 5: Ideal, ar trebui să iei 2 mese pe zi: între orele 10:00 şi 11:00 şi 18:00 şi 19:00, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbţie, metabolizare şi eliminare.
Regula 6: Dimineaţa pe stomacul gol, bea 300-400 ml apă plată.
Regula 7: Între mese, consumă sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe.
Regula 8: Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazăre, linte, bob), carnea şi peştele se prepară cu tratamente termice uşoare: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se consumă crude, cu excepţia persoanelor care au afecţiuni gastrointestinale.
Regula 9: În alimentaţie trebuie să predomine cerealele şi fructele.
Regula 10: Cantitatea porţiilor se calculează în funcţie de obiceiul alimentar anterior pe l-ai avut:pentru a pune organismul "în dificultate" şi pentru a-l determina să consume din rezervele proprii, trebuie să te raportezi la propriile obiceiuri alimentare: să reduci cu 25% - 50% raţia alimentară faţă de obiceiul de până acum.
Regula 11: Foarte important: trebuie să mesteci îndelung fiecare bol alimentar (de 10-15 ori), înainte de a-l înghiţi.
Regula 12: Mergi pe jos (la pas), 30+60 de minute zilnic.
V.M