Scenarista lui Sergiu Nicolaescu, pe lista neagră a celui mai sadic dictator!
Publicat pe 28.09.2017 la 23:59 Actualizat pe 28.09.2017 la 23:50
O jurnalistă din România, al cărei nume a ajuns pe afişul unui film al lui Sergiu Nicolaescu, a devenit o ţintă vie, după ce dictatorul Bashar al-Assad a declarat-o inamica regimului de la Damasc.
Un document incredibil, emis de regimul de la Damasc, a plasat pe lista neagră a dictatorului Bashar al-Assad mai multe persoane din România care au făcut parte dintr-un centru de presă siriano-român.
Pe lângă unii afacerişti arabi care au sprijinit victimele războiului din Siria, din centrul de presă a făcut parte şi jurnalista Adina Mutăr, care a participat la campanii umanitare şi a realizat reportaje cu refugiaţii sirieni din campusurile din Germania şi din Grecia. Aşa că, pentru că a avut "tupeul" să scrie despre dictatorul acuzat de crime înfiorătoare, jurnalista s-a trezit, acum, cu o ţintă pe piept.
Adina Mutăr este scenarista filmului "Supravieţuitorul", numele ei apărând pe afişul filmului lansat în 2008.
Recent, Stuart Jones, secretar adjunct în exerciţiu al Biroului pentru Afaceri de Est din cadrul Departamentului de Stat al SUA, a prezentat dovezile într-o serie de fotografii şi a subliniat că Rusia, susţinător al preşedintelui Bashar al-Assad (foto jos), nu face nimic pentru a opri atrocităţile comise de regimul sirian. "Deşi numeroasele atrocităţi ale regimului sunt bine documentate, credem că construirea unui crematoriu este un efort de a ascunde amploarea atrocităţilor în masă care au loc în închisoarea Saydnaya", a spus Jones.
"Suntem îngrijoraţi de atrocităţile care au loc în Siria", cu "sprijinul aparent necondiţionat al Rusiei şi al Iranului", a adăugat oficialul american, potrivit Mediafax. Conform lui Stuart Jones, regimul sirian aflat la putere ar putea ucide până la 50 de deţinuţi pe zi la Saydnaya. De altfel, în luna februarie, Amnesty International a semnalat că mii de oameni au fost spânzuraţi la închisoarea siriană, situată la doar 45 minute în afara capitalei Damascului, într-o represiune secretă împotriva disidenţei. Raportul Amnesty, "Human Ab slaughterhouse", arăta că prizonierii erau mutaţi în mijlocul nopţii din celulele lor sub pretextul că erau transferaţi, fiind duşi la baza închisorii, unde erau spânzuraţi. Prizonierii cel mai probabil nu îşi cunoşteau soarta, până când nu simţeau funia în jurul gâtului, afirma Amnesty.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook! Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici!