SCHIMBĂRI MAJORE în Legea Educaţiei. Învăţământ obligatoriu de 15 clase în România?

Învăţământul obligatoriu ar putea să aibă 15 clase © pixabay.com

 Propunere şoc în Parlament. Parlamentarii vor că învățământul din România să aibă 15 clase obligatorii, conform unui proiect legislativ înregistrat la Camera Deputaţilor.

"Învățământul general obligatoriu va fi de 15 clase și cuprinde ultimii 2 ani ai învățământului primar, învățământului gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul preșcolar și învățământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020", se arată într-un proiect legislativ înregistrat la Cameră Deputaților. 

Mai mulţi senatori și deputați PSD și UDMR au depus în Camera Deputaților un proiect de lege care prevede extinderea învățământului obligatoriu la 15 clase şi includerea ultimilor doi ani de grădiniță că obligatorii.  Mai mult, până în 2020, învățământul liceal ar urma și el să devină obligatoriu în totalitate, scrie portalinvatamant.ro.

Propunerea este încă în stadiul de dezbatere şi dacă va fi aprobată de Camera Deputaților urmează să meargă în Senat.

În prezent, în România, învățământul obligatoriu are 11 clase, incluzând clasa pregătitoare și încheindu-se la nivelul clasei a zecea.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

M.A.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro