Se închid barurile din Centrul Vechi! Petrecăreții, nevoiţi să găsească alt loc pentru dezmăţ

Centrul Vechi Foto:Spynews.ro

Un proiect de lege aprobat de Parlament o să îi dezamăgească pe toți cei care obișnuiesc să își petreacă serile cu prietenii în Centrul Vechi al capitalei.

Potrivit acestuia, s-ar putea închide peste o sută de baruri și restaurante din zonă în următoarea perioadă.

Actul legislativ interzice desfășurarea de activități comerciale în clădirile cu risc seismic, iar multe dintre barurile cunoscute din Centrul Vechi sunt însemnate cu celebra bulină roșie.

Deputatul Dan Cristian Popescu a iniţiat un proiect de lege, care odată intrat în vigoare, va obliga toţi proprietarii clădirilor expertizate cu risc seismic să le consolideze. În plus, legea prevede ca fiecare proprietar să-şi expertizeze imobilele şi să întocmească un certificat seismic, pe care să-l anexeze apoi cărţii tehnice a imobilului, în cazul în care vrea să-l vândă, scrie romaniatv.net.

Mai mult, în caz contrar, clădirile expertizate cu risc seismic, neconsolidate, nu vor putea fi închiriate şi nici destinate activităţilor comerciale. Nici clădirile neexpertizate nu vor mai putea fi vândute în viitor fără certificatul seismic.

Proiectul a fost deja adoptat de către cele două Camere și urmează să fie promulgat de către Președinte.

O dispoziţie conform căreia activităţile comerciale desfăşurate în clădirile cu risc seismic vor fi sistate, în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a normei, va determina ca în următoarea perioadă Centrul Vechi să rămână fără petrecăreți. Din fericire, firmele îşi vor putea relua activitatea imediat după consolidarea imobilelor.

V.M.

Citește și:

Cum au fost demascaţi atacatorii din Centrul Vechi! Detalii neştiute despre cazul care a şocat întreaga ţară!

EXCLUSIV / Cât plăteşte cuţitarul din Centrul Vechi ca să scape de bărbatul pe care l-a înjunghiat de şapte ori!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro