Sebastian Ghiţă, audiat azi de anchetatorii sârbi! Autorităţile din România au început operaţiunea de extrădare

Sebastian Ghiţă a fost prins în noaptea de 13 aprilie în Serbia după aproape patru luni. © Sursa foto: Ziarul de Investigatii

Sebastian Ghiță va fi audiat astăzi la Belgrad, în dosarul deschis pentru că a folosit acte de identitate false. Fostul deputat a fost arestat pentru 18 zile, începând din 14 aprilie, după ce a prezentat poliţiştilor sârbi un paşaport fals sloven. Autorităţile române au redactat actele necesare demarării extrădării şi urmează să fie trimise în Serbia.

 "Potrivit legii, instanțele din România emitente ale mandatelor de arestare trebuie să verifice în procedura de urgență îndeplinirea condițiilor legale pentru extrădare. Ne aflăm în situația în care așteptăm de la instanțele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei, legalității, procedurii de extrădare.  În momentul în care primim de la instanțele de judecată respectivele hotărârea declanșăm procedura de extrădare, adică cererea. Ministerul justiției are pregătită deja cererea.", a declarat ministrul Justiției cu puţin timp înainte să fie redactate actele de extrădare ale lui Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă e acuzat de trafic de influența, după ce ar fi încasat 10 milioane de euro şpagă de la oameni de afaceri, pe care i-ar fi ajutat să câștige contracte IT cu statul. Pe numele său există două mandate de arestare în lipsă şi are cinci dosare penale în România. Fostul deputat  a dispărut pe 21 decembrie 2016 și a fost inițial dat în urmărire națională, după ce a încălat termenii controlului judiciar. Pe 10 ianuarie, pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat european de arestare, omul de afaceri fiind dat și în urmărire internațională, prin Interpol.

Fostul deputat a fost prins pe 13 aprilie, în jurul orei 23:50. Sebastian Ghiţă era pe stradă împreună cu fratele său, iar polițiștii sârbi le-au cerut actele. Omul de afaceri le-a dat acte false și a pretins că e sloven, dar vorbea engleză.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro