Secretul unui cozonac pufos: ”Făina se cerne de trei ori”

 

Alia Popescu vorbește despre cea mai bună rețetă de cozonac. Aceasta face cel mai pufos cozonac și oferă sfaturi gospodinelor. Este o reţetă clasică, de cozonac simplu cu nucă şi ciocolată. 

Ingredientele necesare sunt:

  • Făină- 500 g  (Cernută de trei ori)
  • Unt foarte gras (82% grăsime)- 100 g
  • Ouă- 3 gălbenuşuri
  • Zahăr- 200 g
  • Drojdie- 1 plic
  • Cacao- după gust
  • Esenţă de vanilie
  • Nucile- după gust
  • Lapte (Vacă, 3,5 grăsime)

După ce ai pus laptele la foc, amesteci untul împreună cu esenţa de vanilie până când se omogenizează. Apoi într-un bol se pune făina şi în mijloc 3 gălbenuşuri şi poţi începe să frămânţi.

"Pasul cel mai important este să lăsăm câteva minute drojdia cu făina să se împrietenească." a declarat Alia Popescu, conform "Star Matinal". Toate detaliile le vezi în video de mai jos.

Sursa foto: captura "Star Matinal"


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest