VIDEO / Semnal de ALARMĂ! Cancerul mamar, o boală care afectează o mulţime de bărbaţi

foto: arhiva

Medicii atrag atenţia asupra faptului că nu numai femeile suferă de cancer la sân, maladia afectând şi un procent destul de ridicat de bărbaţi.

Invitat în platoul emisiunii "Star Matinal", dr. Ovidiu Peneş a vorbit despre prevenţia cancerului la sân. Acesta a subliniat faptul că această maladie afectează şi bărbaţii într-un procent destul de mare.

"Bărbaţii au un procent destul de ridicat de cancer la sân. Acesta este cauzat de anumite dezechilibre hormonale. Bărbaţii înaintaţi în vârstă ajung să aibă hormoni mai bogaţi în estrogen decât femeile şi invers. Testul vine cu un raport complet în care eşti învăţat ce să mănânci şi trebuie să faci ca să nu ajungi să ai cancer. Pacientul e bine să nu-şi facă singur verificările periodice, care trebuie stabilite de medic. Palparea sânilor nu înlocuieşte vizita la medic. Sunt noduli care sunt vizibili doar la ecografie. Cancerul evoluează fără durere, de aceea controalele periodice sunt soluţia ideală pentru prevenţie. Cancerele sunt perfect tratabile dacă sunt descoperite într-o fază incipientă. Mortalitatea în cazul cancerului la sân este foarte ridicată. Trebuie să existe un echilibru. Organismul nostru are nevoie de o gamă variată de proteine, proteine, zaharuri şi grăsimi vegetale. Trebuie să existe un echilibru în alimentaţia noastră", a declarat la dr. Ovidiu Peneş la "Star Matinal", de la Antena Stars.

Maria Simion a povestit şi ea un episod greu din viaţa ei, când din cauza ignorării controlului periodic a ajuns să dezvolte nişte noduli la sâni şi a avut nevoie de operaţie: "Am avut probleme la sâni, pentru că nu am mers la control. M-am operat la sâni pentru a doua oară, din cauză că nu am mers la timp la doctor. Am descoperit nişte noduli, care eu am crezut că sunt tumori, cancer. Nu a fost vorba despre aşa ceva, dar m-am speriat. Implantul cu silicon este un factor de risc. Sfătuiesc pe toată lumea să meargă să-şi facă mamografie anual. "

"Nu mi-am pus problema aşa, dar ştiu că trebuie să mergi o dată pe an la un control de rutină. Spre ruşinea mea, eu nu mi-am făcut un astfel de control până acum. Mi-am făcut alte analize, alte teste, dar asta nu", a mărturisit şi Iuliana Luciu, pusă pe gânduri de complicaţiile care pot apărea din cauza ignorării unui simplu control de rutină.

Citeşte şi:

Un artist celebru a recunoscut că a avut cancer! Declaraţii în premieră despre lupta cu boala necruţătoare!

Ieftin şi bun, dar şi un remediu pentru cancer. Alimentul minune care te scapă de cea mai gravă boală

A.E.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro