SFÂRȘITUL erei telefoanelor cu ECRANUL SPART? Invenția ecranului care se ”vindecă” descoperită

© captură youtube

O descoperire făcută din greșeală poate salva ”viețile” multor telefoane. Ce ai zice dacă ecranul tău s-ar vindeca singur după ce l-ai spart?

Conform The Guardian, un nou tip de sticlă de polymer a fost descoperită de un student la Universitatea din Tokyo. Ruptă în bucăți, acest tip de sticlă se poate lipi atunci când parțile mici sunt presate împreună. Acest tip de sticlă este făcut din polymer de greutăți mici ce poate vindeca un ecran spart la o simplă apăsare cu mâna, fără să existe materiale cu temperaturi înalte care să ajute.

Proprietățile acestui tip de sticlă au fost descoperite din greșeală de studentul Yu Yanagisawa, care pregătea materialul pentru a servi ca lipici. Acesta a aflat în timpul studiului că atunci când tăia polymerul, marginile se lipeau între ele, formând o bucată solidă după ce erau presate cu mâna 30 de secunde la o temperatură de 21 de grade Celsius.

”Sper că acest tip de sticlă care se vindecă singur să devină un nou material care să contribuie la mediul în care trăim și sper că nu va fi nevoie să fie aruncat dacă se strică”, a declarat studentul pentru NHK.

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro