Simptomele cancerului la bărbaţi! 14 semne pe care nu trebuie să le ignori
Publicat pe 19.10.2015 la 13:34 Actualizat pe 19.10.2015 la 13:59
Ştim prea bine cât de greu e să faci un bărbat să meargă la doctor. Cancerul este denumit boala secolului, fapt pentru care e bine să te previi. Lista cu cele 14 semne ale cancerului la bărbaţi nu dă greşi!
Ştim prea bine cât de greu e să faci un bărbat să meargă la doctor. Cancerul este denumit boala secolului, fapt pentru care e bine să te previi. Lista cu cele 14 semne ale cancerului la bărbaţi nu dă greşi!
Conform secretele.com, există anumite forme de cancer care sunt specifice bărbaţilor, afectând organele genitale masculine. Multe dintre bolile canceroase nu emit simptome foarte evidente, aşa că e bine să fiţi cu ochii în patru!
1.Ţesuturile de pe piept
Prea puţin e cunoscut faptul că şi bărbaţii se pot îmbolnăvi de cancer la sân. Deşi cazurile sunt rare, posibilităţile există! Orice modificare în zona pieptului ar trebui reclamate la medic urgent. Nu ar trebui să ignoraţi adânciturile pielii, înroşirea, deteriorarea şi modificarea dimensiunilor mamelonului. Existenţa scurgerilor indică probleme în cele mai multe cazuri, aşa că oricare din cele de mai sus pot fi un motiv valid de vizitare a doctorului.
2.Migrene
Deşi sunt dese, acestea pot constitui şi ele un simptom al cancerului. Un motiv de îngrijorare sunt durerile persistente, recurente şi acute.
3.Modificări ale testiculelor
Cancerul testicular afectează cel mai des bărbaţii cu vârste între 20 şi 39 de ani. Medicii recomandă autoexaminarea la interval de o lună şi sunt de luat în calcul orice modificări privind mărimea testiculelor, prezenţa umflăturilor sau a nodurilor.
4.Ganglionii limfatici
Apariţia nodulilor sau umflarea ganglionilor limfatici din zona axilelor, gâtului sau orice altă zonă necesită un consult! Dacă nodulii cresc treptat în dimensiuni şi există de cel puţin o lună, ar cam trebui să faceţi o vizită mediclui. Uneori aceştia indică o infecţie în organism, dar doar un medic avizat poate da un verdict clar.
5.Febra
Febra accentuată şi nejustificată este şi ea un semn timpuriu al cancerului. Acesta poate fi şi simptomul unei pneumonii sau infecţii, dar de cele mai multe ori, tumorile maligne provoacă febră, iar acest simptom se manifestă de obicei în stadiile avansate de cancer.
6.Pierderea kilogramelor
Atunci când un bărbat slăbeşet peste 10% din greutatea normală în mai puţin de şase luni fără să urmeze un regim special, este momentul oportun să meargă la medic!
7.Durerile de stomac şi depresia
Cu toţii avem probleme, dar atunci când depresia şi durerile de stomac se întrepătrund, situaţia devine una delicată.
8.Ameţeală şi oboseală
Deşi poate părea un simptom comun, oboseala şi ameţeala pot apărea în momentele în care cancerul începe deja să se răspândească în celelalte zone ale corpului. Cele două pot indica precoce leucemia, cancerul intestinal şi cancerul stomacal.
9.Tusea persistentă
Tusea neîntreruptă care depăşeşte trei-patru săptămâni este un motiv suficient pentru a-ţi pune semne de înrtebare. Aceasta poate semnala bronşită cronică, o boală de reflux gastroesofagian dar şi cancerul. De asemenea, problemele de înghiţire pot fi şi ele semne ale cancerului esofagian.
10.Modificările pielii
Modificări trofice sau modificările aluniţelor trebuie luate în considerare şi necesită câteva investigaţii.
11.Hemoragii
Orice hemoragie necesită un consult medical! Tusea cu sânge, sângerările cavităţii bucale, urinarea cu sânge sau scaunele cu sânge se numără printre principalele simptome pe care nu ar trebui să le ignori niciodată, indiferent ce bănuieli ai avea despre starea ta de sănătate.
12.Pete albe în cavitatea bucală
Asta se aplică mai ales dacă eşti fumător. Apariţia unor pete albicioase pe mucoasa bucală sau pe limbă sunt un motiv de îngrijorare. Acestea ar putea fi semne ale unei leucoplazii, un tip de ţesut canceros.
13.Probleme urinare
Mulţi bărbaţi se confruntă cu astfel de probleme de-a lungul timpului. Urinarea frecventă pe timpul nopţii, senzaţie de urinare incompletă, flux urinar redus - sunt unele dintre cele mai întâlnite probleme. Toate simptomele ar trebui luate în seamă mai ales dacă se agravează în timp.
14.Durerile din zona abdomenului superior (Dispepsia)
Durerile din capul pieptului sunt asociate cel mai eds cu atacul de cord. Totuşi, medicii avertizează că aceste dureri permanente indică cancerul esofagului, al gâtului sau cancer stomacal.
Sursă foto: Hepta
A.C.