Şoc. Un medicament foarte folosit este supernociv. Autorităţile au intervenit

În urma unui control de rutină, într-unul dintre cele mai folosite medicamente antigripale au fost depistate mai multe bacterii extrem de nocive.

Producătorul medicamentului antigripal Fervex a decis retragerea temporară a produsului de pe piaţă, după ce, în urma unui control s-a găsit în compoziția unuia dintre sortimente o floră microbiană atipică. Potrivit autorităţilor,  suspiciunile vizează medicamentul cu aromă de zmeură, care nu este comercializat în România, însă preventiv a fost decisă retragerea şi celorlalte produse Fervex pentru verificări suplimentare.
"Există un mecanism de supraveghere a pieţei de produse medicamentoase care permite depistarea la vreme  a unor asemenea situaţii şi intervenţia corespunzăatoare. Produsul nu există pe piaţa din România  vor fi verificate şi celelalte produse", a declarat, la un post de televiziune, Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru pe probleme de sănătate.
Cepoi a precizat că de miercuri farmaciile nu vor mai putea să vândă Fervex, iar retragerea de pe piaţă şi verificările se vor face conform procedurilor fixate de Agenţia Naţională a Medicamentului.
"Nu a apărut niciun caz care să prezinte simptome clinice determinate de asemenea floră microbiană", a adăugat Vasile Cepoi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro