ŞOCANT! Blestemul Tanacu. Cei care l-au pus la zid pe părintele Corogeanu au murit în condiţii misterioase!

+4 click pentru
galerie

În urmă cu opt ani, decesul măicuţei Irina Cornici şoca o ţară întreagă. Au fost găsiţi vinovaţi un preot şi patru măicuţe de la mânăstirea Tanacu, care au fost condamnaţi la ani grei de temniţă. Lucrurile au luat acum o întorsătură spectaculoasă, dar nimeni nu mai poate fi tras la răspundere pentru o posibilă eroare judiciară. Fiindcă toţi cei care l-au pus la zid pe Daniel Corogeanu au murit în condiţii misterioase...

Petru Daniel Corogeanu şi cele patru măicuţe au primit condamnări definitive în ianuarie 2008, pentru infracţiunea de lipsire de libertate, urmată de moartea victimei. Bărbatul a primit 7 ani de închisoare, maica stareţă 6 ani, iar alte trei maici câte cinci ani de detenţie. Cazul Tanacu a făcut înconjurul lumii, iar de curând jurnaliştii de la BBC au demonstrat că a fost vorba de o eroare judiciară. Teoria şocantă este susţinută de raportul medico-legal întocmit după deshumarea trupului Irinei Cornici care arată că aceasta ar fi murit din vina medicilor. Victima ar fi decedat din cauza a şase injecţii cu adrenalină făcute de către medici în timp ce tânăra de 23 de ani era transportată cu ambulanţa la spital. La acel moment, cadrele medicale au fost anchetate, însă nu au fost găsite vinovate. Este posibil ca cei condamnaţi să ceară reabilitarea în baza acestor dovezi şi chiar despăgubiri.

Procurorul şi judecătorul au murit

Vinovaţii pentru trimiterea lor după gratii oricum nu mai pot fi traşi la răspundere. Procurorul care a instrumentat dosarul Tanacu, Ovidiu Berinde, a murit la începutul lunii martie după o lungă suferinţă. Gheorghe Dumitru, unul dintre judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a dat soluţia definitivă în acest dosar s-a stins la rândul său în urmă cu ceva vreme. În motivarea sentinţei, magistratul şi colegii săi au susţinut că "inculpatul Corogeanu Daniel Petru, printr-o tehnică de lupte libere, a prins victima de cap şi de umeri imobilizând-o, iar celelalte inculpate au legat-o cu prosoape de picioare şi cu mâinile la spate, pentru a nu mai putea să rostească expresii pornografice. Arcălianu Nicoleta i-a băgat un prosop în gură. Inculpaţii au părăsit chilia, încuind-o pe victimă înăuntru. Până în ziua de 13 iunie 2005, victima a fost ţinută astfel în chilie, fiind legată de mai multe ori deoarece se dezlega şi făcea zgomot lovind în pereţi".

Experţii au păreri diferite

În ciuda faptului că la dosar erau două expertize, completul a ţinut cont doar de una dintre ele. Un expert desemnat de către inculpaţi a pus concluzii separate, care demonstrau că nu ar exista nici o legătură de cauzalitate între imobilizarea victimei şi moartea acesteia: „1 moartea numitei Irina Cornici a fost violentă. 2 ea s-a datorat unei insuficienţe cardiace acute survenite în urma administrării contraindicate şi incorecte şi ca mod, şi ca doză (mare) de adrenalină. 3 leziunile (...) sunt minore şi nu au legătură cu cauza morţii. (...)“, susţinea acesta.

S-a stins şi părintele Pârvu

Un al treilea personaj din poveste este unul dintre cei mai mari duhovnici, părintele Iustin Pârvu, care s-a stins în luna iunie. El ar fi participat la excluderea celor cinci condamnaţi din viaţa monahală pe baza datelor preliminare obţinute de la instituţiile statului, încălcându-se astfel procedura. Toate regulamentele de ordine interioară şi disciplină ale Bisericii Ortodoxe Române arată că într-o asemenea situaţie, cei cinci ar fi trebuit audiaţi de un "consistoriu monahal eparhial".

Citeşte şi:

Despăgubiri de 25.000 de lei pentru concurenta de la Next Top Model care a fost jefuită!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro