Instituţie transformată într-un focar de infecţie! Uite cum arată Spitalul Caritas după aproape doi ani de la desfiinţare!

+5 click pentru
galerie

Azi, fostul Spital Caritas este un risc major pentru sănătatea celor din jur şi a trecătorilor. Ironie sau nu, spitalul, o instituţie dedicată menţinerii sănătăţii, este aproape un focar de infecţie.

În 2011, reforma sănătăţii a transformat nenumărate spitale în azile de bătrâni sau locuri părăsite. Spitalul evreiesc Caritas şi-a închis porţile în urma unei retrocedări, acum doi ani. Unul dintre corpuri a fost transformat intr-un azil de bătrâni. 

"Doar un corp din cele şase va fi transformat în cămin de bătrâni. Motivul: celelalte aparţin Comunităţii Evreieşti din România”, declara la vremea respectivă directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Marius Savu.

Restul clădirilor arată în prezent într-o stare deplorabilă. În urmă cu 80 de ani, veneau personalităţi importante, regi şi regine la inaugurarea lui. Acum, este doar o loc uitat de lume, plin de grămezi de gunoi.

Spitalul Clinic Caritas „Acad. Prof. Dr. Nicolae Cajal” , numit după un mare microbiolog român de etnie evreiască, este unul dintre cele mai vechi din Bucureşti. Primele clădiri au fost construite încă din 1880 cu scopul de a adăposti femeile şi copiii din familiile sărace. În Primul Război Mondial, locul a ajuns un spital de război sub patronajul principesei Maria.

Foto: Facebook Reptilianul

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro