Stare de urgenţă! Medicii intră în grevă generală şi spitalele se închid. Bolnavii se vor mai putea trata doar acasă

Medicii din România au ajuns pe culmile disperării. Sătui de salariile de mizerie din sistemul medical şi de promisiunile găunoase ale autorităţilor, medicii din toată ţara pregătesc cele mai ample proteste din istoria postdecembristă a României.

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor, a anunţat astăzi că medicii au ajuns la capătul răbdării şi că în următoarele săptămâni sunt aşteptate proteste colective în unităţile medicale din întreaga ţară. Ptrivit lui Astărăstoae, protestele vor putea ajunge până la greve generale şi chiar o demisie în bloc a cadrelor medicale şi închiderea spitalelor din ţară, situaţie în care bolnavii nu vor mai avea ce face decât să se trateze cu leacuri „băbeşti”.
Medicii, spre deosebire de alte dăţi când s-au lăsat duşi cu zăhărelul,  nu mai sunt dispuşi să renunţe la revendicările lor. Ei anunţă că vor începe cu adunări, pentru a continua cu marşuri, greve şi, în ultimă instanţă, demisia în bloc. Ei cer mărirea salariilor pentru medicii rezidenţi, echivalent acum cu maxim 200 de euro, dar sunt nemulţumiţi de toate salariile din sistem, cele mai mici din meseriile bugetare.În plus, în următoarele două săptămâni se va constitui o asociaţie care va uni toţi salariaţii din sistemul sanitar, urmând ca din luna iulie să demareze aceste mişcări de protest.
Conform Realitatea TV, ministrul Eugen Nicolaescu susţine că nu există bani pentru a majora aceste salarii şi că au fost majorate după ce premierul Boc le redusese cu 25 la sută, dar că în acest an nu există buget.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro