Ştiaţi că... oul pe care îl puneţi la fiert este vechi şi nu este bun pentru consum dacă pluteşte la suprafaţa apei?
Publicat pe 16.08.2013 la 22:35 Actualizat pe 16.08.2013 la 22:56
Un ou fiert conţine mai multă vitamina D decât orice aliment din frigider. De aceea, dimineaţa este recomandat să mâncăm un ou la micul dejun, însă trebuie să acordăm atenţie şi valabilităţii.
Un ou fiert conţine mai multă vitamina D decât orice aliment din frigider. De aceea, dimineaţa este recomandat să mâncăm un ou la micul dejun, însă trebuie să acordăm atenţie şi valabilităţii.
Cum ne dăm seama dacă un ou este proaspăt sau vechi? Simplu! Ne folosim de apă!
1.Oul foarte proaspăt se scufundă complet în apă şi rămâne pe o parte.
2.Oul are în jur de o săptămână dacă se scufundă complet în apă, rămâne înclinat pe o parte, cu fundul uşor mai ridicat decât restul.
3.Dacă oul are în jur de 3 săptămâni, se scufundă în apă, dar în poziţe verticală, cu fundul în partea de sus.
4.Dacă nu se scufundă şi rămâne la suprafaţa apei, oul este foarte vechi şi nu trebuie să îl mai consumaţi.