10 dintre cei mai faimosi scriitori de horror
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 25.03.2020 la 15:47
Actualizat pe 25.03.2020 la 15:47
Un adevărat iubitor de lectură nu se dă înlături de la nimic. Nici măcar de la citirea unor cărți horror. Dacă ai curaj să abordezi o astfel de ficțiune, îți propunem să descoperi cei mai buni scriitori din domeniu. S-ar putea să-ți placă. Totodată, s-ar putea să-ți dorești să dormi cu lumina aprinsă!
Un adevărat iubitor de lectură nu se dă înlături de la nimic. Nici măcar de la citirea unor cărți horror. Dacă ai curaj să abordezi o astfel de ficțiune, îți propunem să descoperi cei mai buni scriitori din domeniu. S-ar putea să-ți placă. Totodată, s-ar putea să-ți dorești să dormi cu lumina aprinsă!
Robert Lawrence Stein
Stein este, probabil, autorul care ți-a făcut cunoștință cu genul horror. Cu siguranță, în școala generală, împrumutai de la bibliotecă volumele din seria Goosebumps și le citeai pe nerăsuflate, cu plapuma pe cap și cu lanterna aprinsă. Faptul că adulții îți interziceau să te bucuri de lecturarea lor, pe motiv că ar fi prea înfricoșătoare, nu făcea nimic altceva decât să-ți stârnească și mai mult interesul. Această cenzură a părinților, i-a motivat pe puștii din toată lumea să devoreze cărți precum Blestemul mumiei, O zi în ținutul ororilor, Nu coborâți în pivniță sau Noaptea păpușii. Nu trebuie să te mai ferești. Acum poți citi orice carte îți dorești. În plus, nuvelele din seria Goosebumps sunt potrivite pentru copiii care au până în 100 de ani!
Edgar Allan Poe
Cărțile lui Edgar Allan Poe au fost îndrăgite nu doar la începutul secolului al XIX- lea, ci continuă să fie citite cu mare interes chiar și în zilele noastre. Stilul gotic al autorului și poveștile despre crimă, răzbunare, tortură și nebunie dau dependență oricărui iubitor al genului horror!
Natasha Rhodes
Cine a spus că ficțiunea horror ar trebui lăsată în grija bărbaților? Natasha Rhodes a făcut o treabă înfricoșătoare cu primele două volume ale seriei Final Destination pentru care există și ecranizări. De asemenea, tot dumneaei a scris și A Nightmare on Elm Street. Vol. 4: Perchance to Dream, The Last Angel etc.
Mary Shelley
Nu toate femeile visează la un prinț pe cal alb. Mary Shelley și l-a imaginat pe Frankenstein. Cine ar fi zis că o furtună violentă ar putea transforma un monstru într-un roman clasic, esențial în biblioteca oricărui iubitor de lectură?
Susan Hill
Spui că nu-ți sună cunoscut numele acestei doamne? Ei bine, cu siguranță titlul The Woman in Black îți sună cunoscut. Poate nu știai, însă este unul dintre cele mai citite romane ale autoarei, pentru care există și o ecranizare în regia lui James Watkins și cu Daniel Radcliffe în distribuție. Odată ce vei intra în miezul morții inexplicabile a copiilor dintr-un sat englez, vei simți fiori pe șira spinării.
Bram Stoker
Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, însă a studiat istoria sașilor și a lui Vlad Țepeș. Totodată, a citit multe povestiri oculte despre ființe supranaturale și a studiat superstițiile locale. Așa a reușit să scrie Dracula. Astfel, a adus Transilvania în atenția iubitorilor de vampiri și de povești sângeroase. Dacă nu ar fi fost Stoker, cu siguranță mitul vampirilor nu ar fi devenit niciodată un trend!
Howard Phillips Lovecraft
Howard Phillips Lovecraft, considerat părintele genului horror și catalizatorul operei lui King, a șocat încă de la începutul secolului al XX-lea și continuă să mai șocheze și astăzi. Printre temele groazei lovecraftiene se află mitologia Cthulhu, anxietatea, mizantropia, disperarea, neputința, vulnerabilitatea etc. Cele mai citite cărți ale lui Lovecraft se află: The Call of Cthulhu and Other Weird Stories, The Evil Dead, Army of Darkness, At The Mountains of Madness etc.
Stephen King
Stephen King, cunoscut printre iubitorii de lectură drept maesrtul genului horror, are un nume predestinat măreției literare. Aproape toate cărțile pe care le-a scris au devenit bestsellere. De asemenea, recunoașterea meritelor sale literare există și sub forma a numeroase ecranizări și premii. Au fost publicate 63 cărți de Stephen King, dintre care șapte sunt sub pseudonimul Richard Bachman. De asemenea, nu sunt de neglijat cele 200 de nuvele, compilate în serii, care-i poartă semnătura și cele nici cele cinci cărți de non-ficțiune pe care le-a scris. Cele mai îndrăgite cărți de Stephen King sunt: Misery, The Shining, Pet Sematary, Carrie, The Dead Zone, The Dark Tower și IT.
Thomas Harris
Thomas Harris nu vrea să-l dăm uitării prea curând. Când credeam că a dat deja tot ceea ce are mai bun în Black Sunday, Red Dragon, The Silence of the Lambs, Hannibal și Hannibal Rising, acesta revine, după o pauză de 13 ani, cu un nou roman: Cari Mora. Cartea de-abia a apărut la finalul anului trecut. Oare se va ridica la măsura așteptărilor?
Bret Easton Ellis
Mai poți numi o altă carte, scrisă de Bret Easton Ellis, în afară de American Psycho? Păi, ar mai fi Less Than Zero, The Rules of Attraction sau Glamorama, dar și cărți de non-ficțiune. Dar care lectură mai poate fi sub lumina veiozei când American Psycho, unul dintre romanele cult ale anilor `90, te acaparează și nu-ți dă voie să dormi până ce nu ai terminat de citit și ultimul cuvânt? Nu te înspăimântă povestea cât te înspăimântă înșelătoarele aparențe și posibilitatea ca în oricare dintre oamenii din jurul tău să fie ascuns un monstru!