3.500 de români, blocați la graniță! Ce anunță Ministerul de Externe

3.500 de români, blocați la graniță! Ce anunță Ministerul de Externe © facebook

Câteva mii de români întorși din străinătate au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria, motivul fiind măsurile luate de Guvernul ungar pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Oamenii au făcut un apel la autoritățile române, pentru a-i ajuta să ajungă în țară, deși aceștia știu că vor intra automat în izolare la domiciliu, odată cu intrarea pe teritoriul României.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a purtat astăzi o discuție cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, pe tema aducerii cetățenilor români în țară.

Mii de oameni blocați la graniță

Situația dată a survenit pe fondul deciziei autorităților din Ungaria de a închide granițele țării, pentru a limita traficul persoanelor venite din străinătate. Această hotărâre a intrat în vigoare chiar astăzi, la ora 00:00, însă, în lipsa unei notificări prealabile, s-a creat un blocaj la granița dintre Austria și Ungaria.

Ministrul de Externe a transmis ministrului ungar că la graniță se află un număr mare de persoane, familii co copii minori, dar și persoane în vârstă, care așteaptă să ajungă acasă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro