A fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului. Cercetătorii spun că virusul poate supraviețui în organism până la 49 de zile

A fost descoperită o nouă mutație a coronavirusului. © Pixabay

Conform presei internaționale, cercetătorii chinezi au făcut o nouă descoperire în ceea ce privește virusul ucigaș care a pus stăpânire pe tot globul.

Specialiștii din China au descoperit o nouă mutație a noii tulpini a coronavirusului. Aceștia spun că în urma cercetării s-a constat faptul că virusul COVID-19 poate supraviețui în organismul unei persoane timp de 49 de zile. Astfel, în această perioadă, virusul poate dezolva o formă cronică a bolii.

Cercetătorii au făcut anunțul, după ce descoperirea a fost despistată la un bărbat din China. Omul care a contactat coronavirusul a fost declarat vindecat abia după 49 de zile. Durata de vindecare a bărbatului de vârstă medie a fost cu mult mai mare față de datele știute până în prezent despre COVID-19.

Un raport al medicilor de la Universitatea Medicală a Armatei, din Chongqing, arată că virusul ”a format o relație de simbioză cu organismal pacientului”.

Deși, bărbatul despistat cu coronavirus a dezvoltat o formă ușoară a bolii, plămânii acestuia au fost grav afectați , prezentând mai multe leziuni. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că pacientul prezenta o cantitate ridicată a virusului în organism. Chiar și așa, leziunile de la nivelul plămânilor s-au vindecat la câteva zile de la internarea bărbatului în spital.

În medie, o persoană care a contactat coronavirusul se vindecă în aproximativ 20 de zile, însă cazul bărbatului a fost unul mai rar. De asemenea, acesta a avut nevoie de o transfuzie de plasma de la pcienții vindecați pentru a rezista virusului.

Din fericire, la doar două zile de la aplicarea transfuziei, bărbatului a fost diagnosticat negativ la testul de COVID-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro