A fost găsit leacul împotriva coronavirusului. Când va fi scos pe piaţă

A fost găsit leacul împotriva coronavirusului. Când va fi scos pe piaţă © Arhiva

Coronavirusul a ajuns să facă mii de victime la nivel mondial. Peste 3.079 de persoane au pierit, iar alte 90.160 au fost infectate.

Dacă până acum autorităţile declarau că nu există vreun leac împotriva acestui virus, acum vicepreşedintele american, Mike Pence, a declarat faptul că un antitod a fost găsit. De asemenea, tot el a mai precizat că tratamentul împotriva Covid-19 ar putea fi creat până în vara acestui an.

Mike Pence, cel care coordonează şi lupta împotriva epidemiei în SUA, a ţinut o conferinţă de presă, în care a declarat faptul că în câteva luni va apărea un antidot împotriva coronavirusului.

"Tratamentele terapeutice pentru ajutorarea oamenilor care contactează coronavirus ar putea fi create până în vară sau la începutul toamnei", a afirmat Pence în timpul unei conferinţe de presă

Potrivit Mediafax, vicepreşedintele american a transmis faptul că vaccinul împotriva acestui virus "ar putea fi dezvoltat înainte de sfârşitul anului sau începutul anului viitor",

De asemenea, conform celor spuse de reprezentantul SUA, primele teste clinice pentru crearea antidotului vor avea loc în următoarele şase săptămâni.

Persoanele din SUA şi Franţa care au contactat coronavirusul au beneficiiat deja de un tratament împotriva infectării. Medicamentul remdesivir, un antiviral al laboratorului american Gilead.

În luna februarie, o echipă medicală din Franţa a folosit respectivul medicament şi l+au catalogat drept promiţător, pentru că "acţionează direct asupra virusului pentru a împiedica multiplicarea lui".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro