A mers la dentist, crezând că are o carie. La doctor: șoc! Un gândac îi devora carnea

A mers la dentist, crezând că are o carie. La doctor: șoc! Un gândac îi trăia în dinte și îi devora carnea © We Are

O femeie a trăit șocul vieții ei atunci când, o banală vizită la dentist, a scos la iveală o afecțiune uluitoare, carea aproape că a costat-o viața.

Madelein Carelse, o femeie din Africa de Sud, a început să simtă o durere în maxilar, bănuind că este vorba despre o simplă carie. În vârstă de 42 de ani, aceasta s-a dus de urgență la un cabinet stomatologic, pentru a investiga ce se întâmplă cu ea, scrie Daily Mail.

Același lucru l-a crezut și dentistul: că ar fi vorba doar de o carie. Așa cum cere procedura, i-a prescris tratament cu antibiotice pentru a combate infecția. Însă, au trecut câteva zile, iar Madelein continua să se simtă din ce în ce mai rău. Durerile au ajuns să fie insuportabile și chiar a început să aibă dificultăți la respirat.

Descoperirea horror făcută de Madelein

Suspiciunile reale au apărut, însă, atunci când femeia a observat că sub bărbie, pe gât, i-a apărut o pată neagră.

Speriată de descoperirea ei și de gravitatea situației, Madelein a mers la un alt dentist, acolo unde i s-a confirmat temerea: ceva foarte grav era la mijloc. Câteva analize mai târziu, a primit și diagnosticul: femeia suferea de fasciită necrozantă, o boală foarte rară și mortală. Cunoscută și drept „boala care devorează carnea”, fasciita necrozantă afectează țesuturile moi, care sunt practic „devorate” de o bacterie extrem de periculoasă. Netratată, poate produce moartea.

Ca să-i salveze viața, medicii i-au înlăturat femeii o parte din porțiunea de gât. Urmează, însă, un lung șir de alte operații complicate, pentru a-și putea reface pielea de pe gât și bărbie.

Medicii suspectează că bacteria a fost transmisă de un gândac care i-ar fi intrat femeii sub piele, printr-o zgârietură.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro