A murit cea mai bătrână femeie din lume! Tanzilya Bisembeyeva avea 123 de ani

A murit cea mai bătrână femeie din lume! Tanzilya Bisembeyeva avea 123 de ani © captură video

S-a stins din viaţă cea mai bătrână femeie din lume. Tanzilya Bisembeyeva, din Rusia, avea 123 de ani. 

Tanzilya Bisembeyeva s-a născut în pe 14 martie, anul 1896 şi a crescut în Astrakhan, Rusia. A avut trei copii, zece nepoţi şi 25 de strănepoţi. Trecută de vârsta de 100 de ani, Tanzilya Bisembeyeva a fost recunoscută de guvernul de la Moscova, astfel că a intrat în Cartea Reacordurilor. De asemenea, a fost recunoscută şi drept cea mai bătrână femeie din lume.

Tot în Rusia au existat alte două femei care au fost considerate a fi printre cele mai bătrâne. Cele două aveau câte 128 şi 129 de ani şi s-au stins din viaţă în acest an. 

Potrivit dailymail.co.uk, secretul longevităţii au fost optimismul, munca foarte multă, dar şi consumul de lapte fermentat sau kefir. 

În urmă cu câţiva ani, o altă femeie, din Scoţia, vorbea despre secretul longevităţii. Aceasta a murit în 2015 la vârsta de 109 ani. 

"Secretul meu pentru o viaţă lungă este statul cât mai departe de bărbaţi. Ei aduc mai multe probleme decât merită. De asemenea, m-am asigurat că am făcut destule exerciţii, am mâncat în fiecare dimineaţă terci de ovăz şi nu m-am măritat", spunea Jessie Gallan.

Există însă şi cazul unui bărbat. Acesta a murit la vârsta de 107 ani şi a susţinut că secretul lui era consumul unui pahar de vin în fiecare zi. "Când eram acasă, amândoi puteam consuma mai mult de 200 de litri de vin pe lună", a povestit bărbatul despre el şi tatăl lui. 


facebook whatsapp twitter pinterest