Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a autorizat comercializarea IQOS ca un produs din tutun cu risc modificat
Publicat pe 10.07.2020 la 14:09 Actualizat pe 10.07.2020 la 14:09
FDA sau Administrația pentru Alimente și Medicamente, din Statele Unite, a autorizat comercializarea IQOS ca un produs din tutun cu risc modificat.
- FDA a autorizat comercializarea IQOS.
- IQOS, un produs din tutun cu risc modificat.
Decizia FDA confirmă studiile științifice care au demonstrat că trecerea completă de la țigări convenționale la IQOS reduce în mod semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.
IQOS este primul și singurul produs electronic cu nicotină care primește din partea FDA autorizația de comercializare ca un produs din tutun cu risc modificat.
Decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.
În 7 iulie, autoritatea americană de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor, FDA, a autorizat comercializarea IQOS, sistemul de încălzire a turunului al companiei Philip Morris International (PMI), ca un produs din tutun cu risc modificat (MRTP). În urma procesului, FDA a decis că emiterea acestei autorizații pentru IQOS este adecvată pentru a proteja sănătatea publică.
Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a autorizat comercializarea IQOS
FDA a autorizat comercializarea IQOS, făcând următoarele precizări:
- IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde.
- Acesta reduce în mod semnificativ emisia de substanțe nocive și potențial nocive.
- Studiile științifice au demonstrat că trecerea completă de la țigări convenționale la IQOS reduce în mod semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.
FDA a concluzionat că dovezile științifice disponibile până în acest moment preconizează că IQOS este un produs care va avea un impact pozitiv asupra întregii populații, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât și persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun.
Această decizie survine în urma analizei numeroaselor dovezi științifice pe care PMI le-a prezentat către FDA în decembrie 2016, în cadrul aplicației pentru MRTP.