Alertă în America! Un biolog chinez a fost prins pe aeroport cu trei fiole suspecte, în care se crede că ar fi virușii ucigași, SARS și MERS

Alertă în America! Un biolog chinez a fost prins cu trei fiole suspecte, în care se crede că ar fi virușii ucigași, SARS și MERS © pexels

Anul 2018 a fost cel în care un om de știință chinez a fost prins având asupra lui niște fiole suspecte. În fiolele respective s-a presupus că se aflau viruși periculoși, precum SARS și MERS, după cum arată un raport al autorităților americane.

Bărbatul a fost prins pe aeroportul din Detroit, la finalul lunii noiembrie 2018, la mai puțin de un an înainte apariția primelor cazuri de infectare cu coronavirus, în Wuhan. După spusele autorităților, blogul chinez avea asupra lui o geantă, în care se aflau mai multe fiole neobișnuite. Pe acestea se aflau inscripții conform cărora, conținutul era format din anticorpi.

Biologul a afirmat în fața oamenilor legii că un coleg l-a rugat să transporte recipientele unui alt om de știință de la un institut din SUA.

„Analiza inscripției de pe fiole și a recipientulelor menționate i-a determinat pe inspectori să creadă că materialul din fiole ar putea fi MERS și SARS”, arată raportul FBI întocmit pe 13 noiembrie 2019.

În acest raport întocmit de FBI lipsește numele biologului chinez, dar și destinația fiolelor.

„Direcția Arme de Distrugere în Masă evaluează cercetători științifici străini care transportă materiale biologice nedeclarate și fără documente în Statele Unite ale Americii, în bagajele personale, care prezintă aproape sigur un risc la biosecuritatea SUA”, se mai arată în raport.

Biologi chinezi, prinși cu recipiente cu substanțe suspecte

Într-un alt document citat de raportul întocmit de FBI sunt descrise momentele în care alți doi bologi chizi au fost prinși, având asupra lor, fiole care conțineau tulpini de gripă, dar și bacteria E.coli.

Aceste tipuri de transporturi constituie un motiv de îngrijorare pentru autoritățile americane, considerându-se ca fiind acte de bioterorism, potrivit profesorului de biosecuritate de la Universitateaa New South Wales din Sydney, Raina MacIntyre.

Aceste tipuri de acțiuni și motive de îngrijorare nu reprezintă ceva nou pentru America. După epidemia de SARS din 2003, a urmat o serie de accidente de laborator, în urma căruia mai multe infecții au afectate populația. Printre victime s-au aflat și personal al Institutului de Virusologie din Beijing.

„Au existat cazuri în trecut în care un virus gripal a scăpat din laborator din cauza gestionării greșite”, a explicat Elsa Kania, de la Centrul pentru o Nouă Seucirate Americană.

Informația a fost aflată într-o perioadă în care există tensiuni între Washington și Beijing, cu privire la provenineța noului tip de coronavirus. Chiar preșsedintele Donald Trump a numit virusul SARS-CoV-2 "virus chinezesc", în vreme ce Beijingul acuză că virusul ar fi fost produs întrun laborator american.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro