Ambasada României din Franța, focar de infecție. Șapte angajați, depistați cu coronavirus

Ambasada României din Franța, focar de infecție © Arhiva

Ambasada României din Franța a devenit un focar de infecție, după ce șapte angajați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat prin care anunță că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au contactat virusul COVID-19.

Prin același comunicat,  MAE a transmis că starea de sănătate a celor șapte persoane este una bună, dar și că acum, dat fiind faptul că cei șapte trebuie să stea în carantină, activitatea Ambasadei României în Franța va fi una mai redusă.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro