Analiștii economici avertizează: puneți bani deoparte! Prețul petrolului s-a prăbușit

Analiștii economici avertizează: puneți bani deoparte! Prețul petrolului s-a prăbușit © Profimedia

Sunt vești proaste despre economia mondială, pe fondul isteriei coronavirusului. Prețul petrolului s-a prăbușit, iar analiștii recomandă oamenilor să se pregătească pentru o posibilă criză economică.

Luni, la bursa din New York, scăderea rapidă a întrerupt tranzacțiile automat. Acțiunile pe bursă au fost reluate după câteva minute, însă este clar că tendința este aceeași.

Prețul petrolului a scăzut. La ce să ne așteptăm

Toată situația a pornit de la prăbușirea prețului petrolului, care a înregistrat o scădere de aproape 30%, la nivel global. Arabia Saudită a făcut victime între producătorii din Rusia și Statele Unite.

Și la București, bursa a scăzut cu 10 procente.

În aceste circumstanțe, specialiștii avertizează că intrarea într-o adevărată recesiune este doar o chestiune de timp, mai ales având în vedere că criza coronavirusului a afectat major toate domeniile, mai ales turismul.

De exemplu, Italia, una dintre țările cu turism înfloritor, a primit o lovitură cruntă în urma epidemiei. Peninsula se află acum pe locul doi din punct de vedere al mortalității COVID-19, depășită doar de China, țara originară a virusului.

Pentru că numărul morților a scăpat de sub control, autoritățile italiene au dispus măsuri extreme. Un sfert din populația țării este blocat, regiunile de cod roșu din nordul Italiei aflându-se în carantină. Înainte de închiderea orașelor, zeci de oameni au luat cu asalt gările pentru a fugi spre sud.

În prezent, în România au fost înregistrate 15 cazuri de coronavirus, dintre care 5 au fost deja declarate vindecate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro