Andrew Tate câștigă tot mai mulți adepți musulmani. Ce legătură are britanicul cu "akh right bros" și "pilula roșie" din Matrix
Publicat pe 16.02.2023 la 23:32 Actualizat pe 16.02.2023 la 23:34
Un material publicat de CNN scoate la iveală că grupul bărbaților musulmani care devin adepții ”cultului” lui Andrew Tate se mărește pe zi ce trece, chiar dacă deocamdată nu este foarte vizibil. În calitate de influencer promotor al masculinității agresive, britanicul aflat în arest în București reușește să influențeze mulți tineri musulmani. Iată ce legătură are cu "akh right bros" și "pilula roșie" din Matrix!
- Grupul de musulmani care devin adepții ”cultului” lui Andrew Tate este în creștere
- CNN a publicat un material îngrijorător
În cadrul unui material publicat de CNN de curând sunt prezentate mărturii și informații îngrijorătoare despre influența pe care o are Andrew Tate în rândul bărbaților musulmani. Din ce în ce mai mulți tineri musulmani devin adepții ideologiei misogine și agresive pe care o promovează fostul luptător de kickboxing.
Andrew Tate are tot mai mulți adepți musulmani
Dovadă a modului distructiv în care a reușit să influențeze viețile tinerilor musulmani este mărturia lui Iman, o femeie de 29 de ani, broker de asigurări, care a ajuns să se despartă de fostul său logodnic, după ce el a început să asculte podcastul lui Andrew Tate.
În octombrie 2022, partenerul lui Iman a vorbit prima dată cu aceasta despre Andrew Tate, iar relația lor s-a încheiat 3 luni mai târziu. Femeia a mărturisit că bărbatul de 30 de ani a devenit "foarte autoritar" sub influența lui Tate și i-a spus că vrea să fie cu mai multe femei în același timp.
Cei doi aveau nunta pusă în februarie, anul curent, după ce Iman se mutase din Marea Britanie în Dubai pentru el.
„Încercam să evit confruntarea cu orice preț (iar el) a început să devină foarte abuziv verbal, insultându-mă sau denigrându-mă", povestește femeia.
Despărțirea s-a produs în ianuarie, după ce Iman a aflat că bărbatul a înșelat-o în luna precedentă. Femeia l-a părăsit și s-a întors în Marea Britanie.
Nu este un caz singular
Din păcate, reportajul CNN nu se oprește la un singur astfel de caz, pentru că există mai multe victime ale ideilor promovate de Andrew Tate.
Serena este o jurnalistă de 25 de ani care provine dintr-o familie musulmană din Marea Britanie, iar relația ei cu cei doi frați pe care îi are a fost distrusă după ce tinerii au început să-l asculte pe britanicul cercetat pentru trafic de persoane. Ea povestește cum frații ei, în vârstă de 21 și 23 de ani, au început să repete "papagalicește" afirmațiile "extrem de misogine" ale lui Tate.
Relatări asemănătoare ale femeilor musulmane apar tot mai des în mediul online.
Andrew Tate, conectat cu grparea "akh right bros"
După ce Tate a fost interzis pe majoritatea platformelor de socializare, și-a continuat activitatea în mod regulat pe forumurile online găzduite de creatori de conținut, printre care Mohammed Hijab și Myron Gaines. Cei doi aparțin unui grup de influenceri musulmani cunoscut sub numele de "akh right bros".
Sintagma, derivată din cuvântul musulman akh (frate), și valorile promovate în cadrul acestui grup se situează în opoziție față Occident, în favoarea unei versiuni a islamului plină de misoginie, spune Javad Hashmi, cercetător la Universitatea Harvard.
Specialistul subliniază că acești influenceri se adresează unui public format de oameni cu probleme identitare, care se consideră privați de drepturi sociale și financiare ca urmare a islamofobiei și a rasismului sistemic, dar și care pot fi frustrați din punct de vedere sexual.
Totodată, Hashmi vorbește despre conceptul 'pilulei roșii', care se referă la o scenă din filmul "The Matrix" din 1999. În film, personajul lui Keanu Reeves, Neo, are de ales: ia pilula albastră și rămâne în lumea sigură, dar falsă, pe care a cunoscut-o dintotdeauna, sau ia pilula roșie și intră în cruda lume reală, în care o mașină atotstăpânitoare peste ruinele Pământului creează oameni în incubatoare și îi folosește pe post de baterii.
Alegerea 'pilulei roșii' începe cu ideea că feminismul este toxic, că bărbații sunt oprimați și că emascularea ruinează societatea.