Atac terorist sau accident? Un bărbat a intrat cu maşina într-un grup de persoane prezente la un carnaval din Germania şi a rănit peste 50 de persoane, inclusiv copii

Atac terorist sau accident? Un bărbat a intrat cu maşina într-un grup de persoane prezente la un carnaval din Germania şi a rănit peste 50 de persoane, inclusiv copii

Un bărbat a fost reţinut după ce ieri a intrat cu maşina într-un grup de persoane care participau la un carnaval din oraşul german Volkmarsen.

Martorii au declarat că l-au văzut pe bărbat cum a accelerat în direcţia mulţimii, în special spre copii.

Zeci de ambulanţe şi un elicopter au ajuns de urgenţă la faţa locului pentru a ajuta victimele rănite.

Numărul persoanelor rănite este de 52, dintre care 18 sunt copii, potrivit poliţiei locale. Autorităţile încearcă să stabilească motivul bărbatului reţinut.

"Există 18 copii printre victime (...) 35 de persoane sunt în tratament spitalicesc şi alte 17 sunt tratate în ambulator şi au putut deja să plece din spital", a comunicat poliţia din Kassel, pe contul de Twitter.

Din păcate, nu s-au oferit şi alte detalii cu privire la starea copiilor sau dacă vreo persoană se află în stare gravă.

Şi bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost rănit şi transportat sub escorta poliţiei la spital pentru înrijiri.

Autorităţile au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, deşi parchetul federal antiterorist nu s-a sesizat. Poliţia consideră incidentul ca fiind o acţiune voluntară a bărbatului, dar exclud ideea unui atentat.

Suspectul nu era cunoscut autorităţilor ca extremist, ci doar pentru ijurii şi spargeri de case, potrivit unor surse ale serviciilor de securitate.

Un nou incident în Germania, după masacrul din Hanau

Evenimentul s-a produs la doar o săptămână de la dublul atentat rasist din oraşul Hanau, în care zece persoane au fost ucise, fiind din rândul imigranţilor. Printre morţi a fost şi un român din Giurgiu.

Atacatorul a dat buza într-un magazin şi a început să tragă cu pistolul la întâmplare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro