Autorităţile au confirmat! Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Washington din cauza coronavirusului

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Washington din cauza coronavirusului © Arhiva

Guvernatorul statului american Washington a declarat stare de urgenţă după ce o persoană a fost răpusă de coronavirus, la sfârşitul lunii februarie.

Acum purtătorul de cuvânt al unei instituţii de sănătate, Heather Thomas, a declarat că alte 6 persoane au murit din cauza virusului ucigaş din China.

O persoană din Snohomish County, iar alte cinci din King County au fost răpuse de coronavirus, potrivit presei internaţionale.

Până la momentul de faţă, în SUA, 92 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

La nivel mondial coronavirusul a luat 3.079 de vieţi. În Uniunea Europenă, peste 2.100 de persoane au fost infectate cu Covid-19. Epidemia cu virusul ucigaş s-a răspândit cu repeziciune în 18 dintre cele 27 de state membre din Uniunea Europeană, Italia fiind cea mai afectată ţară.

În ciuda faptului că cifrele sunt înspăimântătoare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a subliniat faptul că încă nu s-a declarat pandemie, "virusul putând fi încă izolat". 

Donald Trump, informaţii eronate

Într-o declaraţie de presă făcută la scurt timp de la aflarea  primului deces cauzat de coronavirus, Preşedintele Donald Trump a afirmat că persoana ucisă de virus, despre care a spus că este o femeie, avea şi alte afecţiuni grave, care au prezentat un risc major medical. 

Liderul republican a transmis un mesaj populaţiei, prin care le spunea cetăţenilor să nu se panicheze, situaţia aflându-se sub control.

”Persoanele sănătoase ar trebui să se vindece complet”, a spus Donald Trump.

La scurt timp după ce Trump a spus că victima coronavirusului este o femeie, Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA a venit cu rectificări și a precizat că e un bărbat.

Potrivit oficialilor americani, bărbatul decedat nu călătorise recent în străinătate, astfel că există suspiciunea ca infectarea să se fi produs pe teritoriul SUA. 

În ultimele zile au fost raportate mai multe cazuri de contractare a virusului COVID-19, numărul lor ajungând la 66 de persoane, conform ABC Nwes.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro