Autorităţile franceze, terorizate de un grup de români. Au furat zeci de tone de metale

Autorităţile franceze, terorizate de un grup de români © Arhiva

Un grup de români a terorizat autorităţile din Franţa, după ce au furat zeci de tone de metale.

Autorităţile franceze acuză un grup de români că au prejudiciat statul cu mai bine de 38 de tone de metale. O daună imensă pentru compania feroviară din Franţa.

De asemenea, oamenii legii din Franţa au emis două ordine europene de anchetă pentru a se efectua 16 percheziţii domiciliare în judeţele Cluj, Arad, Olt, Vâlcea şi Giurgiu. Astfel, grupul de hoţi de metale ar putea fi destructurat.

În luna februarie a anului trecut, românii ar fi comis 57 de furtuni de la compania feroviară franceză. Prejudiciul adus de români ajunge până la aproximativ un milion de euro.

Acum, procurorii DIICOT colaborează cu autorităţile franceze pentru a efectua cercetări în cazul românilor anchetaţi de furt de metale.

Conform anchetei, se pare că, românii au furat mai multe componente de la locomotive pentru dezmembrarea şi valorificarea metalelor. Astfel, s-a stabilit că românii au furat peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone.

În acest caz, în urma percheziţiilor, au fost confiscate sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, mai multe bancnote contrafăcute, dar şi trei motoare de ambarcaţiuni.

La acest caz au mai contribuit şi oamenii legii din judeţele unde s-au făcut precheziţii domiciliare. De asemenea, alături de procurorii DIICOT au mai luat parte la acest caz şi un judecător de instrucţie francez, trei anchetatori ai Jandarmeriei Naţionale Franceze, dar şi un specialist al AP FURTUM din cadrul Agenţiei Uniunii Europene 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro