Avertismentul care dă fiori! Un asteroid de mărimea Muntelui Everest se apropie de planeta noastră

Avertismentul care dă fiori! Un asteroid de mărimea Muntelui Everest se apropie de planeta noastră © Profimedia

Descoperire tulburătoare făcută de experții de la NASA! Un asteroid de mărimea Muntelui Everest se apropie de planeta noastră, iar un eventual impact cu Pământul ar putea avea consecințe dezastruoase pentru toți. Din fericire, experții nu estimează că acest lucru se va și întâmplat.

Un asteroid uriaș, cât Muntele Everest, se va îndrepta spre Pământ luna viitoare, scrie Daily Mail. Oamenii de știință estimează că sunt șanse minime să se producă o coliziune, însă în eventualitatea în care acest lucru s-ar produce, consecințele ar fi dezastruoase pentru planetă.

Când va fi asteroidul cel mai aproape

Corpul ceresc a fost descoperit de NASA în anul 1008 și poartă numele de 52768. Specialiștii susțin că este suficient de mare încât să „producă efecte globale”, dacă ajunge vreodată să se lovească de Pământ.

Punctul culminant se anunță a fi atins miercuri, pe 29 aprilie, anunță departamentul de la NASA care monitorizează obiectele cerești ce ar putea intra în coliziune cu Terra.

Un asteroid a dat târcoale Pământului timp de trei ani

Luna aceasta, un alt asteroid a ajuns pe primele pagini ale ziarelor, atunci când s-a descoperit că s-a aflat pe orbita Pământului în ultimii trei ani. Spre deosebire de asteroidul care se va apropia de noi luna viitoare, acest obiect ceresc este de mici dimensiuni. Însă, a ieșit în evidență prin faptul că este abia al doilea asteroid descoperit pe orbita Pământului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro