Bebeluș născut de 23 de zile, mort după ce a fost infectat cu Covid-19, în Filipine

Bebeluș născut de 23 de zile, mort după ce a fost infectat cu Covid-19, în Filipine © Foto simbol Pixabay

Un bebeluș de doar 23 de zile a fost răpus de noul coronavirus, în localitatea filipineză Lipa. Alți doi nou-născuți au murit în această săptămână, după ce au contactat virusul Covid-19. 

Primarul Eric Africa a anunțat pe contul său de Facebook vineri, 10 aprilie că un bebeluş de 23 de zile a murit de COVID-19 în localitatea filipineză Lipa, la 70 de kilometri de Manila.

Conform EFE, citat de Agerpres, bebelușul s-a stins din viață pe 5 aprilie, din cauza coronavirusului. Rezultatul testului, respectiv pozitiv, a fost aflat abia joi. Micuțul se numără printre puține cazuri raportate la nivel mondial de nou-născuți răpuși de Covid-19.

Decesul bebelușului din Lipa va fi consemnat în bilanțul zilnic publicat de Ministerul Sănătății. 

În Filipine, autoritățile au raportat până joi seară 4.076 de cazuri de infectare, 203 morţi şi 124 de pacienţi vindecaţi.

Miercuri, un alt bebeluş de doar patru zile, ce a fost infectat cu Covid-19, a murit de insuficienţă respiratorie în Brazilia. Acesta se născuse înainte de termen.

De asemenea, un alt nou-născut de cinci luni a murit în Bolivia, din cauza coronavirusului, după ce a petrecut o săptămână la secția de terapie intensivă a unei unități spitalicești. 

Cea mai mare insulă din Filipine, Luzon, se află în carantină încă din data de 17 martie. Insula Luzon este principalul focar de Covid-19. 

Amintim că, până în acest moment, peste 1,6 milioane de cazuri de contaminare cu Covid-19 au fost confirmate la nivel mondial.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro