Bilanț coronavirus Italia. 135 de mii de persoane au fost infectate cu COVID-19. Câți oameni au murit

Bilanț coronavirus Italia. 135 de mii de persoane au fost infectate cu COVID-19. Câți oameni au murit © Hepta

A fost anunțat noul bilanț al infectărilor cu coronavirus din Italia. Țara, greu încercată în ultima perioadă de pandemia de COVID-19, vede lumința de la capătul tunelului. Numărul de decese și de îmbolnăviri este în continuă scădere, după ce epidemia locală și-a atins apogeul, acum aproape o săptămână.

În Italia, numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus a trecut de 135 de mii, în timp ce numărul morților a trecut de 17.100. În ultimele 24 de ore, au murit 604 de oameni și au fost depistați pozitivi alți 3.039, conform Serviciului italian de Protecție Civilă. Ambele cifre arată o scădere în statisticile epidemiei.

Totodată, aproape 24.400 de persoane au fost declarate vindecate, iar numărul celor care se recuperează după ce s-au îmbolnăvit este în continuă creștere.

Cel mai puternic afectate au fost regiunile din nordul Italiei, cu precădere Lombardia, Emilia Romagna, Piemonte și Veneto. 

Italia vede soarele de dincolo de nori

După China, Italia a devenit țara cea mai greu încercată de pandemia de coronavirus. Acolo, numărul cazurilor și al deceselor a explodat. Autoritățile au întârziat cu măsuri, iar populația a tratat situația ca o glumă, mergând pe sistemul „este doar o simplă gripă”. Aceste greșeli au costat scump Italia, devenită rapid prima țară europeană care să își asume măsuri draconice.

Țara a intrat întrutotul în carantină în urmă cu peste o lună, iar italienii își petrec timpul mai mult închiși în casă. Exact ca în România, au voie să iasă doar cu niște declarații, iar polițiștii patrulează intens pe străzi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro