Bilanţul incendiilor din Australia. 25 de oameni şi circa 1 miliard de animale au pierit în flăcări

Bilanţul incendiilor din Australia. 25 de oameni şi circa 1 miliard de animale au pierit în flăcări © Hepta

Stare de dezastru în Australia. Incendiile de vegetaţie care au mistuit peste opt milioane de hestare la nivel naţional au provocat decesul a 25 de oameni. În ceea ce priveşte numărul animalelor moarte, experţii citaţi de Sky News spun că ar fi ajuns la 1 miliard.

Bilanţul morţilor în urma incendiilor devastatoare din Australia a crescut luni, 6 ianuarie, la 25. Poliţia a confirmat decesul unui bărbat de 71 de ani care fusese dat dispărut pe 31 decembrie de pe coasta de sud a statului Noul Wales de Sud. 

Incendiile se văd din spaţiu şi există temeri că specii întregi de plante şi animale au fost distruse în totalitate. Numărul animalelor care au pierit începând cu luna septembrie şi până în prezent, în Australia, este estimat la aproape un miliard, dublu faţă de cifrele de săptămâna trecută, potrivit unor experţi citaţi de Sky News.

Vorbim despre mamifere, păsări, reptile, broaşte şi insecte care şi-au pierdut viaţa in incendii începând cu luna septembrie şi până în prezent. 

Peste 800 de milioane de animale native au fost afectate sau au murit din cauza flăcărilor doar în Noul Wales de Sud, unde au ars circa 5 milioane de hectare de teren, conform profesorului Chris Dickman, ecolog la Universitatea din Sydney, citat de DPA. 

Numărul este în creştere din cauza focurilor care mătură în aceste zile statul Victoria şi coasta de sud. 

Mai multe cadavre de animale au fost filmate pe o şosea din statul New South Wales, una dintre cele mai distruse regiuni. De asemnea, 200.000 de locuinţe au fost mistuite de flăcări.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro