Boris Johnson: „Nu există o garanție că vom găsi un vaccin pentru coronavirus”

Boris Johnson: „Nu există o garanție că vom găsi un vaccin pentru coronavirus” © Profimedia

Declarații îngrijorătoare făcute de premierul Marii Britanii. Boris Johnson spune că nu „există o garanție” că umanitatea va găsi vreodată un vaccin pentru noul coronavirus. Premierul britanic folosește drept argument faptul că nu a fost găsit niciodată unul pentru SARS, tot o tulpină de coronavirus.

Boris Johnson a declarat că are mari speranțe că va fi găsit un vaccin pentru COVID-19 și că Regatul Unit se află în primile linii ale dezvoltării unui leac. Chiar și așa, a mai spus că nu este sigur faptul că va exista și un succes în acest sens, relatează Metro.

„Aud lucruri încurajaratoare despre ce se întâmplă la Oxford pentru a obține un vaccin”, a declarat premierul britanic, în timpul unei conferințe la Downing Street.

Johnson a continuat, într-o notă mai puțin optimistă: „Acest lucru nu este sub nicio formă garantat. Cred că am dreptate atunci când spun că, chiar și 18 ani mai târziu, încă nu avem un vaccin pentru SARS. Ce vă pot spune este că Marea Britanie se află în prima linie a eforturilor internaționale de a obține un vaccin.”

Premierul britanic a mai menționat că UK a investit „sume uriașe” în studiile pentru dezvoltarea unui vaccin.

Marea Britanie a fost dur afectată de pandemia de coronavirus. Autoritățile au încercat întâi să imunizeze populația și au ales să nu impună măsuri restrictive. Abia după ce cifrele de îmbolnăviri și de decese au explodat a hotărât Guvernul să impună carantină națională.

Regatul Unit și-a prelungit recent perioada de carantină până la 1 iunie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro