Călugăriţe „abandonate” de Biserică şi forţate să se prostitueze! Papa le-a oferit a doua şansă

Călugăriţe „abandonate” de Biserică şi forţate să se prostitueze! Papa le-a oferit a doua şansă © Instagram

De necrezut ce s-a întâmplat cu mai multe călugăriţe, după ce au fost date afară din mânăstiri, fiind nevoite să se prostitueze pentru a supravieţui! Papa Francisc nu a lăsat situaţia aşa şi le-a oferit o a doua şansă.

Mai multe călugăriţe care au fost „abandonate” de Biserica Catolică şi nevoite să se prostitueze pentru a-şi câştiga traiul. În momentul de faţă, femeile au fost luate în grija Vaticanului, într-o casă necunoscută. Papa este cel care a ordonat ca călugăriţele să meargă să locuiască acolo, încercând să repare abuzurile pe care Biserica le-a făcut, dându-le afară.

Cardinalul Joao Braz de Aviz a transmis primul comunicat cu privire la situţia dată, povestind despre locaţia unde se află femeile în prezent. „Au fost cazuri în care au fost complet abandonate. Dar acum lucrurile se schimbă, cel mai important fiind că Papa a dechis o casă în Roma pentru a primi călugăriţele aruncate în stradă", a declarat el, pentru presa din Vatican.

Povestea a început în momentul în care maicile stareţe au refuzat să le înapoieze actele călugăriţelor, aruncându-le fără pic de milă în stradă. Pentru a face faţă situaţiei, acestea au fost nevoite să se prostitueze, conform spuselor cardinalului: „Au fost chiar cazuri în care, pentru a se întreţine, au fost obligate să se protitueze”.

Biserica trebuie să-şi recunoască greşeala şi să se ocupe în totalitate de călugăriţe, oferindu-le sprijin şi un trai cât mai bun. S-a decis ca femeile să stea în locuinţa respectivă până în momentul în care îşi vor găsi un loc de muncă, pentru a face rost de bani, ca să se poată întreţine singure. În prezent, în această situaţie se regăsesc 10 foste călugăriţe. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro