Când va apărea primul vaccin împotriva coronavirusului. Specialiștii dau detalii

Când va apărea primul vaccin împotriva coronavirusului © Arhiva

Pandemia de coronavirus a ajuns să atingă cote alarmante în întreaga lume. După ce virusul ucigaș a făcut prăpăd în China, acum cea mai afectată țară din Uniunea Europeană este Spania.

Lumea întreagă se luptă acum cu virusul ucigaș din China, care ia tot mai multe vieți în fiecare zi.

În tot acest timp, când autorittățile și medicii se luptă în prima linie să salveze cât mai multe vieți, specialiștii lucrează din greu și ei la descoperirea unui vaccin pentru COVID-19.

Cât de aproape suntem să găsim leacul împotriva coronavirusului, n-am putea spune cu certitudine. Însă, mai multe țări, chiar și România, fac cercetări pentru a scoate pe piață un vaccin. Cel puțin 20 de vaccinuri sunt în acest moment în etapa de dezvoltare și testare.

Primul studiu a unui vaccin pe oameni a fost anunțat luna trecută în Seattle, SUA. Oamenii de știință de acolo au sărit peste pasul de a testa vaccinul pe animale și pentru a-l dezvolta cât mai repede, au trecut deja la testarea pe oameni.

Conform presei internaționale, și în Asutralia, oamenii de știință lucrează la un leac împotriva COVID-19. Specialiștii au deja o monstră de vaccin pe care initial au încercat-o asupra animalelor. Până la sfârșitul lunii aprilie, cercetătorii australieni speră să ajungă la stadiul de testare umană.

În mod normal, durează ani întregi pentru descoperirea unui vaccin, însă, în situația în care se află acum întreaga lumea, cercetătorii abordează noi metode de a găsi leacul perfect, deși nu există nicio garanție în ceea ce privește găsirea vaccinului sau efectul acestuia.

Veștile nu sunt tocmai bune pentru că, spun specialiștii, chiar dacă vaccinul pentru COVID-19 va fi găsit într-un timp foarte scurt, acesta nu s-ar putea produce la scară largă până la jumătatea anului 2021.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro