Care sunt simptomele coronavirsului, boala care ucide oameni pe capete, în China

Care sunt simptomele coronavirsului, boala care ucide oameni pe capete, în China © Profimedia

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise de coronavirus, boala care face ravagii în China și care s-a extins deja și pe alte continente. În jur de 830 de cazuri au fost reperate, iar autoritățile încearcă, cu disperare, să împiedice transformarea virusului într-o adevărată epidemie. Între timp, milioane de oameni caută cu disperare care sunt simptomele bolii ucigașe.

Orice virus contagios se răspândește cel mai bine prin intermediul oamenilor care călătoresc dintr-un loc în altul. Așa se face să nu mai există cazuri de coronavirus doar în Wuhan, orașul unde a izbucnit focarul de infecție, ci și în alte țări. De exemplu, SUA.

Care sunt simptomele coronavirusului

Potrivit Asociației Mondiale a Sănătății, coronavirusurile sunt o familie de viruși care provoacă diverse boli precum răceala comună sau chiar boli grave respiratorii.

Un nou coronavirus, identificat de chinezi pe 7 ianuarie 2019, poartă acum numele de 2019-nCoV, o ramură care nu mai fusese identificată în oameni până acum.

Se știe doar că boala misterioasă se transmite de la om la om și ce simptome au fost identificate până acum.

Simptome:

  • Perioadă de incubare necunoscută.
  • Febră.
  • Dificultăți de respirație.
  • Funcții afectate ale ficatului și rinichilor.
  • Insuficiență renală.
  • Tuse acută.
  • Pneumonie.

Experții spun că acest virus nu este atât de periculos precum alte tipuri de coronavirus. De exemplu, SARS-ul, care a ucis aproape 800 de oameni la nivel global, între 2002 și 2003, scrie aljazeera.com.

Doctorii lucrează acum la crearea unui vaccin împotriva acestei subspecii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro