Care sunt simptomele infectării cu coronavirus. Cum se manifestă COVID-19

Care sunt simptomele infectării cu coronavirus. Cum se manifestă COVID-19 © Arhivă

Pandemia de COVID-19 a generat multă panică la nivel mondial, însă, pentru a ține totul sub control, este important ca toată lumea să știe să identifice simptomele acestei boli. Ea prezintă anumite diferențe față de răceala comună sau de gripa sezonieră.

Potrivit experților în medicină de la Organizația Mondială a Sănătății, noul coronavirus prezintă trei tipuri de simptome comune: febră, tuse și dificultăți de respirație.

Care sunt simptomele infectării cu noul coronavirusul. Iată cum se manifestă

Cele mai comune simptome ale noului coronavirus sunt tusea, febra și dificultățile de respirație. COVID-19 a fost definit ca fiind o viroză care se comportă ca un amestec de SARS și HIV, cel mai mare pericol fiind cel al transformării bolii într-o pneumonie crâncenă.

Anumiți pacienți pot avea și alte simptome, mai puțin comune, care se aseamănă cu cele ale răcelii sau gripei. 

Febră

Gravitatea febrei depinde și de cât de grave sunt simptomele generale ale bolii. În cazul unei forme intermediare a bolii, febra poate să treacă de 38 de grade și poate fi acompaniată de frisoane și de greutate atunci când vrei să te dai jos din pat.

Tuse

Tusea este cel mai comun element când vine vorba de simptome de coronavirus. Potrivit studiilor, a fost definită ca fiind o tuse seacă.

Dificultăți de respirație

În cele mai grave cazuri poate produce insuficiență respiratorie, iar pacientul în stare critică are nevoie de intubare pentru a respira. Indiferent dacă dificultățile de respirație apar după ce urci scări sau după ce te ridici din scaun, ar trebui să ridice semne de întrebare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro