Carnagiu pe o autostradă din Ungaria! UPDATE: Presa maghiară anunţă că au murit 9 români

+2 click pentru
galerie

Accident Ungaria © observator.tv

Un carnagiu a avut loc în urmă cu puțin timp pe o autostradă din Ungaria.

UPDATE ORA 22.27. Presa maghiară anunţă că au murit nouă români, şapte bărbaţi şi două femei.

UPDATE ORA 21.30 Surse din Poliţie au confirmat pentru adevărul.ro că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş.

UPDATE: Șapte români au murit în accidentul rutier din Ungaria. Microbuzul era înmatriculat în România, în Mureş. Era un număr neprecizat de pasageri în automobil. 10 ambulanţe au fost trimise la faţa locului şi nu este permis accesul nimănui la mai puţin de cinci kilometri de la locul accidentului. O maşină aparţinând ambasadei României a sosit la faţa loclui, informează presa străină.

Ministerul de Externe confirmă că un microbuz românesc a fost implicat într-un grav accident în Ungaria. Acesta este comunicatul integral al  MAE:

"Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE. D

in datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12."

Un microbuz românesc în care se aflau mai mulţi pasageri și un camion s-au lovit frontal, iar în urma impactului devastator nu mai puţin de 7 persoane au murit.

Autoritățile din Ungaria au confirmat  faptul că un microbuz și un camion s-au ciocnit pe autostrada 4, lângă Ceglédbercel, la kilometrul 59, conform sursei citate.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.

 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro