"Oamenii stăteau ca la priveghi". Parizienii, distruși de durere după ce un incendiu a mistuit Catedrala Notre-Dame

"Oamenii stăteau și cântau ca la priveghi". Parizienii, distruși de durere după ce un incendiu a mistuit Catedrala Notre-Dame © Profimedia

Un incendiu devastator a ars aproape din temelii Catedrala Notre-Dame din Paris, un simbol național al culturii franceze. 

Parizienii, dar și turiștii străini au plâns la unisor în urmă cu o seară, în timp ce priveau cum flăcările ardeau secole de istorie. Potrivit noilor informații, flăcările au fost stinse, iar președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat că imediat vor începe lucrările de reconstrucție și a lansat și un apel pentru strângere de fonduri. 

"Am trecut de dimineață, zona este închisă, iar flăcările au fost stinse. Veștile sunt relativ bune, deși clădirea este distrusă sau devastată mai degrabă. Fațata și structura sunt intacte, de aceea s-au și chinuit pompierii toată noaptea. Au recuperat și o parte din tablourile din interior. Pompierii au intrat cu risc în clădire pentru a lua bunurile. Lângă Sena, oamenii stăteau ca la priveghi. Dumincă este Paștele la ei, semnficația este și mai mare. A fost șocant, ca un film cu Apocalipsa.", a declarat un corespondent din Paris, la Antena 1. 

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro