Câți ani are cel mai bătrân om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor

Câți ani are cel mai bătrân om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor © captura video

Un japonez deține recordul pentru cea mai vârstnică persoană din lume. Bărbatul a primit și o distincție recent în acest sens.

Japonezul Chitetsu Watanabe are 112 ani și este cel mai bătrân bărbat de pe întreg mapamondul. Are cinci copii, 12 nepoți, 16 strănepoți și un stră-strănepot. Deși are o familie numeroase, japonezul trăiește în prezent într-un centru de îngrijire pentru bătrâni și se poate mândri cu certificatul primit recent din partea Cărții Recordurilor, scrie presa internațională.

Recordul precedent a fost deținut de un alt japonez, care a murit la vârsta de 113 ani. Culmea, cea mai vârstnică femeie din lume locuiește tot în Japonia, iar luna trecută a împlinit uimitoarea vârstă de 117 ani. 

Predecesorul avea 114 ani

Înainte de japoez, Gustav Gerneth era bărbatul care a fost cel mai bătrân om din lume, după ce japonezul Masazo Nonaka a murit în ianuarie 2019. Masazo era cu trei luni mai mare decât el.

Conform 20minutos.es, Gustav Gerneth locuia în Havelberg, Germania, iar la doar o săptămână după aniversarea de 114 ani, acesta a încetat din viaţă la reşedinţa sa.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro