Caz unic. O femeie a murit din cauza Covid-19, după ce a fost scuipată de o persoană infectată

Caz unic. O femeie a murit din cauza Covid-19, după ce a fost scuipată de o persoană infectată © Twitter

Caz unic în lume. O angajată a căilor ferate britanice a fost răpusă de noul coronavirus, după ce o persoană infectată cu Covid-19 a scuipat-o. În urma ei au rămas o fetiță de 11 ani și un soț îndurerat. 

AFP relatează că Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, angajată la Gara Victoria din Londra, a prezentat simptomele specifice Covid-19 după ce, la finele lunii martie, a fost agresată, alături de un coleg, de o persoană infectată cu noul coronavirus.

Sindicatul TSSA anunță într-un comunicat că „Ei se aflau în sală, lângă ghişeu, când au fost agresaţi de către un utilizator care i-a scuipat. Un om a tuşit către ei şi le-a spus că avea virusul”.

După câteva zile, lui Belly Mujinga i-a fost recomandat să-și întrerupă activitatea, dat fiind faptul că prezenta probleme respiratorii.

Starea de sănătate a femeii de 47 de ani a continuat să se înrăutăţească şi, pe 2 aprilie, a fost  internată la un spital şi conectată la un aparat de respiraţie artificială.

Trei zile mai târziu, Belly Mujinga a murit, lăsându-şi în urmă soţul şi o fiică în vârstă de 11 ani. Cei doi nu au mai văzut-o de când aceasta a plecat cu ambulanța la spital.

Compania Southern Railway, la care era angajată Belly Mujinga a anunțat că a fost demarată o anchetă. Totodată, Poliţia britanică a Transporturilor a cerut autorităţii de reglementare a transportului feroviar să analizeze evenimentele.

„Există întrebări serioase despre moartea sa, un lucru care nu poate fi evitat”, precizează TSSA.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro