Ce meserie are prințul William. Din ce își câștigă banii în prezent
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.06.2023 la 14:53
Actualizat pe 21.06.2023 la 14:53
William, Prinț de Wales și Duce de Cornwall, este primul în linia de succesiune la tronul Regatului Unit. El urmează să fie încoronat rege după domnia tatălui său, regele Charles al III-lea. Odată cu titlul primit după moartea buncii sale, soțul lui Kate Middleton a primit și un portofoliu vast de terenuri și proprietăți. Ducatul de Cornwall este evaluat la peste 1 miliard de dolari și este unul dintre cele mai vechi și mai mari din Marea Britanie.
- Ce meserie și-a trecut prințul William în actele copiilor săi
- Ce presupune meseria de prinț
- Din ce câștigă bani prințul William
Când străbunica lui William și a Prințului Harry, Regina Mamă, s-a stins din viață în anul 2002, frații au moștenit un fond fiduciar pe care ea îl înființase în numele lor. Majoritatea banilor i-au fost lăsați lui Harry, pentru a compensa faptul că fratele lui, William, avea să devină într-o zi rege.
Ce meserie și-a trecut prințul William în actele copiilor săi
William a scris în certificatul de naștere al copiilor săi că ocupația sa era „Prințul Regatului Unit”, atunci când el și ducesa de Cambridge au devenit părinții Prințului George, Prințesei Charlotte și ai Prințului Louis.
Rolul Familiei Regale, și vorbim acum despre prințul William și soția sa, Kate Middleton este acela de a asista regela în îndeplinirea îndatoririlor sale și, de asemenea, de a desfășura activități în domenii de serviciu public și caritabil. De asemenea, cuplul își reprezintă țara la evenimente și organizații caritabile din întreaga lume și călătoresc în alte țări din Commonwealth ca ambasadori ai Reginei și Monarhiei.
În general, în fiecare an, Familia Regală desfășoară peste 2.000 de angajamente oficiale, care pot include evenimente precum înmormântări de stat, festivități naționale sau onoruri. De asemenea, ei invită peste 70.000 de persoane la cină, prânz, recepții și petreceri în grădină la reședința regală.
Ce înseamnă meseria de prinț
Prințul de Wales este un titlu acordat celui mai bătrân moștenitor masculin al suveranului, potrivit site-ului oficial al regatului britanic și da, se referă literalmente la țara Galilor, care face parte din Regatul Unit.
Titlul de Prinț de Wales nu este moștenit, ci este acordat de suveran. De exemplu, prințul Charles fusese investit de mama sa, regina, drept Prinț de Wales la1 iulie 1969, cu o ceremonie heraldică la Castelul Caernarfon, un reper emblematic al Galilor. Avea 20 de ani atunci.
Potrivit site-ului său oficial, „Partea principală a rolului prințului de Wales în calitate de moștenitor al tronului este de a sprijini Majestatea Sa ca punct focal pentru mândria, unitatea și loialitatea națională și adunarea oamenilor din toate secțiunile societății, reprezentând stabilitatea și continuitatea, evidențiind realizările și subliniind importanța serviciilor și a sectorului de voluntariat prin încurajare și exemplu.”
Asta înseamnă că prințul îl va reprezenta pe suveran în timp ce îi întâmpină pe demnitari străini sau în timpul călătoriei în străinătate. Rolul său include, de asemenea, sprijinirea serviciilor armate (cum ar fi îndeplinirea îndatoririlor ceremoniale, sprijinirea personalului militar și a veteranilor și ținerea de numiri militare), efectuarea de turnee în străinătate ca ambasador al coroanei, angajamentele pentru diferite organizații din Regatul Unit și efectuarea de investiții la Palatul Buckingham în numele regelui.
Prințul William a fost pilot de elicopter
Puțini știu că Prințul William a fost pilot de elicopter pentru East Anglian Air Ambulance timp de peste doi ani, înainte de a renunța la acest post în anul 2017, pentru a-și muta atenția asupra îndatoririlor sale regale.
În timp ce era acolo, a lucrat alături de o echipă de medici și paramedici care aveau rolul de a salva vieți.
La fel ca majoritatea membrilor Familiei Regale, și William a fost dornic să se alăture Forțelor Armate după ce a absolvit. S-a alăturat Academiei Militare Regale Sandhurst și a fost cadet ofițer, finalizând un curs de pregătire de 44 de săptămâni.
În decembrie 2006 a devenit ofițer de armată și s-a alăturat Cavaleriei Casei ca locotenent secund înainte de a fi promovat locotenent. Apoi și-a descoperit dragostea pentru zbor și asta a devenit principalul său obiectiv, începând să se antreneze ca pilot de căutare și salvare, în anul 2009.