Ce scrie presa germană despre românul infectat cu Covid-19, mort după ce a plecat la cules de sparanghel

Ce scrie presa germană despre românul infectat cu Covid-19, mort după ce a plecat la cules de sparanghel © Hepta

Presa germană relatează despre cazul unui muncitor sezonier român care a murit din cauza Covid-19 la Bad Krozingen. În vârstă de 57 de ani, bărbatul, depistat cu noul coronavirus, a fost găsit fără suflare în camera sa. 

Publicația DER SPIEGEL scrie că un muncitor sezonier român, ajuns în ultima perioadă pe teritoriul Germaniei, a fost răpus de Covid-19 la Bad Krozingen în Baden-Württemberg.

Românul de 57 de ani a fost găsit mort pe 11 aprilie, în camera în care locuia. Deși cauza morții a fost neclară inițial, testul pentru Covid-19 a ieșit pozitiv, iar ministerul de Interne de la Stuttgart a confirmat cazul.

Presa germană precizează că bărbatul a ajutat la recoltarea sparanghelului la Krozingen și înainte de a-și da ultima suflare, s-a plâns celor din jur de tuse și că îi curgea nasul.

Departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri după moartea românului, în vederea prevenirii izbucnirii unui focar de infecție printre muncitorii sezonieri. De asemenea, în acest caz a fost demarată o anchetă epidemiologică.

Primele informații ale DER SPIEGEL arată că bărbatul a intrat în Germania pe 20 martie. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii din Baden-Württemberg a declarat că în această lună ar fi necesari în jur de 4.900 de muncitori sezonieri, pentru recoltarea sparanghelului. De altfel, aproximativ 3.000 de români au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden, în perioada 9 - 14 aprilie, potrivit Baden-Airpark GmbH.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro