Ce spunde Organizația Mondală a Sănătății despre răspândirea COVID-19 în Europa: "Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor"

Ce spunde Organizația Mondală a Sănătății despre răspândirea COVID-19 în Europa: "Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor" © pixabay

Experți și reprezentanți ai OMS au vorbit despre răspândirea noului corornavirus în Europa, despre efectele, dar și despre lipsurile sitemului sanitar, în combaterea infecției contagioase.

Până la momentul actual, în Europa există peste 63.000 de persoane confirmate pozitiv cu noul virus, dar și 2.755 de morți din cauza COVID-19.

Specialiștii au recunoscut faptul că Europa este epicentrul pandemiei de coronavirus, dar și că adună informații din toate țările afectate, pentru a reuși să propună măsuri potrivite tuturor comunităților.

De asemenea, Hans Kluge, directorul regional pentru Europa, a declarat că multe țări au ajuns în scenariul 3 (pentr 100 de persoane infectate) și 4 (peste 2.001 persoane infectate).

"Funcționăm după patru principii: prevenție, detecție, reducerea contagiunii, inovație și învățăminte, în timp ce protejăm oamenii vulnerabili.", a declarat Hans Kluge.

Mai mult, directorul regional sfătuiește europenii să se ajute între ei, să se protejeze, dar să și respecte regulile impuse de autorități, chiar dacă există unele lipsuri ale sistemului.

"Ne confruntăm cu o lipsă pentru anumite medicamente, dar lucrăm foarte strâns cu toate instituțiile și ne asigurăm că nimeni nu e lăsat în urmă.", mai dezvăluie Hans Kluge.

Un expert al OMS a declarat că se lucrează intens la pregătirea laboratoarelor și la asigurarea numărului necesar de teste pentru a identifica în cel mai scurt timp virusul, acesta fiind un lucru extrem de important pentru stoparea lui.

Pe lângă toate acestea, experții vorbesc și despre prioritizarea cazurilor, astfel că, dacă numărul infecțiilor va crește, medicii vor fi nevoiți să îi testeze doar pe cei a căror stare se agravează.

Ce spune OMS despre situația critică din Italia

Deși numărul cazurilor a explodat de la o zi la alta, și acolo situația începe să se remedieze, conform spuselor reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

"Italia este în mod evident țara care trece printr-o răspândire cronică a coronavirusului. OMS lucrează cu autoritățile locale și măsurile sunt o combinație între distanțarea socială, identificarea focarelor și izolarea, astfel încât să reducem răspândirea.", au adăugat experții.

"Italia a fost nevoită să treacă foarte rapid de la câteva cazuri, la mii. A fost ca un incendiu. Acum autoritățile au intrat într-un flux normal de acțiune.", mai spun reprezentanții OMS.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro